Karaman Valisi Süleyman Tapsız, demokrasi şehidi Muhammed Yalçın’ın isminin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine verileceğini söyledi.
Vali Süleyman Tapsız beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile birlikte şehidin Kazımkarabekir ilçesindeki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Vali Tapsız, baba Selahattin Yalçın’a taziyede bulunarak, o karanlık gecede demokrasi mücadelesi verirken şehit olan başta Muhammed olmak üzere, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabrı cemil niyaz etti. 15 Temmuz akşamı karanlığında bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için şehit olan tüm insanların şehadetinin ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı yolunda bir güneş gibi doğduğunu belirten Vali Tapsız, aldıkları karar sonrasında demokrasi yolunda şehit olan Muhammed Yalçın’ın isminin bir okula verilerek ölümsüzleştirileceğini söyledi. Tapsız, Okulun isminin “15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi” olacağını belirtti. Darbecilerin kurşunlarına göğüslerini siper ederek yeni bir destan yazan başta Muhammed olmak üzere, tüm şehitlere minnet borçlu olduklarını söyleyen Vali Tapsız, şehit Muhammed Yalçın’ın geride bıraktığı emanetine de devlet olarak her zaman sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.
“Allah devletimize milletimize zeval vermesin”
Baba Selahattin Yalçın, devletin en acılı günlerinde kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, bu süreç içerisinde kendilerine her türlü desteği veren ve acılarını paylaşan başta Valimiz Sayın Süleyman Tapsız olmak üzere, bütün devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.
Okula Muhammed Yalçın isminin verilmesinin kendileri için büyük onur ve gurur kaynağı olduğunu söyleyen baba Yalçın, bu konudaki talimatıyla başta Vali Süleyman Tapsız olmak üzere, destekleyen bütün kurum ve yetkililerine teşekkür etti.
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul öğrencisi olan Muhammed Yalçın, gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında atılan bombalar sonrasında şehit olmuş ve geçtiğimiz günlerde Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verilmişti.