Son zamanlar da Kahramanmaraş’ta çocuklar için güzel etkinlikler yapılıyor. Çocuklar için yapılan bu etkinliklerin en çok hoşuma gidenleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin tertip ettiği yerli masal günleri ve geleneksel Karagöz-Hacivat gölge oyunumuzun sahnelenmesi. Bu etkinliklere vesile olan kişilere sonsuz teşekkürler.

***

Kahramanmaraş Büyük şehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör, merkezi İstanbul’da olan Tarihi Kentler Birliğinin, 18 Haziran 2019 tarihinde yapılan seçiminde başkanlığına seçilmiş. Bunu yeni öğrendim. Sayın Güngör’ü başarılar diliyor, tebrik ediyorum.

Tarihi Kentler Birliğinin amacı ise şehirlerimizin kültürel ve doğal dokusunun korunmasına ağırlık vermek ve bu konuda politikalar hazırlanmakmış. Bu kuruluşa günümüzde 398 belediyemiz üyeymiş.

Böyle bir kuruluşa başkanlık eden Güngör’den doğal olarak şehirlerimize ve şehrimize kültürel ve doğal doku konularda daha fazla katkı sunmasını bekliyoruz.

***

Sayın Hayrettin Güngör’ün geçenlerde bir vatandaşla yaptığı malum konuşma herkesin dilinde. Yazılması dahi korkunç.Sağ olsun başkan Kahramanmaraş’ın güzel reklamını yaptı! Bu olaydan sonra sağ olsun başkan erdemli bir özür açıklaması da yaptı! Fakat Neyzen Tevfik’in bir kıtası vardır içinde Cafer isminin geçtiği…Bu malum konuşma tam o kıtayı misal gösteriyor.

Sakın başkan, lütfen başkan, hakkında haddin de yok uzak duralım bu tür meselelerden. Biz Kahramanmaraş’ın güzel şeyleriyle gündem olmasına daha doğru buluyoruz!

***

Başkan Güngör, “Tarihi Kapalı Çarşımızın Atatürk Bulvarı’na bakan cephesinde iyileştirme planlıyoruz. Şehrimizin tarihi dokusunu yansıtan önemli bir proje olacak. Ekibimiz üzerinde çalışıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleriyle yatırımımızı hayata geçireceğiz. Bölgedeki esnafımıza ve şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Büyük bir ümit ve iştahla beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Umarım sonu Kahramanmaraş Kalesi gibi olmaz…

***

Ne alaka: Bir berber bir berbere biz “Vatandaşları berberleştirme” kursu açtık. Siz kimleri berberleştirmek için uğraştınız ki, biz berberleştirdik onları demiş.