Kars’ta çobanlık yapan Afgan, kendisini çalıştıran, patronun çekyatın üzerine bıraktığı paraları çalarak, çekyatı ateşe verdi. Ardından ‘ahır yanıyor’ diye bağıran Afgan çobanın oyununu ise polis bozdu.

Patronun çaldığı 19.150 TL.’yi samanlığa saklayan Afgan çobanın, delileri karartmak için çekyatı yaktığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Kars’ta meydana gelen ‘Evden Hırsızlık ve Yangın’ olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, yapılan çalışmalarda, Kars’ta hayvancılık yapan bir kişi, hayvan alım satım işinden kazandığı 19.150 TL. parayı ahırın yanında bulunan küçük evin içerisindeki çekyatın üzerine elbiseleriyle birlikte bırakarak, hayvanlara yem almak için yan tarafta bulunan diğer ahıra gitti. Bir süre sonra ortağı ve Afgan çobanın, ‘ahır yanıyor’ diye bağırmaları üzerine olay yerine geldi. Ahırın yanmadığını ahırın yanında bulunan küçük evin içerisindeki paraları bıraktığı çekyatın yandığını gören mağdur, çekyatın üzerine bırakmış olduğu paranın ortağı ile beraber kazandıklarını ve olay yerinde ortağı ve çoban şahıstan başka kimsenin olmadığını, her iki şahıstan da şikayetçi olduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine harekete geçen Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri, yaptıkları çalışmada, olayı şahsın çobanı olan Afgan çobanın gerçekleştirdiği ve delilleri yok etmek için çekyatı yaktığı tespit edildi. Polisin yaptığı detaylı çalışmada, Afgan çobanın çalmış olduğu paraları samanlıkta sakladığını ve 19.150 TL. para eksiksiz bularak mağdura teslim etti.

Olayı gerçekleştiren çoban, Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Çoban çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı konularak Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı.