AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, 1’nci yılını doldurduğu İl Başkanlığı döneminde, bir seçim, bir büyük kongre, AK Parti döneminde Kars’tan bir çıkardı, 15 Temmuz’da da darbe gördü.
AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Adem Çalkın, “AK Parti 14-15’nci yılında benim başkanlığımda bir seçim, bir büyük kongre, daha sonrasında darbe, tabi daha öncede mutluluk verecek olan bir bakan ilimize, hükümetimize dahil oldu. Bunların hepsi benim dönemimde yaşandı. Tabi enteresandır, tarihinde AK Parti tarihinde ilk defa Kars’ta bir bakan oluyor. Bu benim dönemime rast geldi. Daha sonra tabi darbe oldu. Ama hamdolsun Kars milletinin dirayetli duruşu sayesinde darbe püskürtüldü. Bunlar ilginç olaylar” dedi.
Hakkari’de yaşanan ve 10 asker, 8’i sivil olmak üzere 18 şehidin olduğu hain saldırıyı da kınayan Başkan Adem Çalkın, Hergün ülkemizin çeşitli yerlerinde özellikle önceki gün yaşanan Hakkari saldırısıyla birlikte bir kez daha yürekler yandı. Rabbim biran önce Türkiye’mizi bu terör örgütlerinin şerrinden, belasından kurtarsın diye dua ediyoruz. Birlik beraberlik olma zamanımız, şer güçlerinin amaçları bizi birbirimizden ayırmak, birbirimizden koparma amacındalar. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.
AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ile Diyarbakır AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’in hain saldırılarla şehit edildiklerini ifade eden Başkan Adem Çalkın, “ Şehit edilen ilçe başkanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. Bunların hiçbiri biri yıldıramaz. Biz vatanımız için, bayrağımız için, milletimiz için, dinimiz için ayaktayız, ayakta kalmaya devam edeceğiz. Bu saldırıları nefretle kınıyorum” şeklinde konuştu.