Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, memleketi Kağızman’da hemşerileriyle buluşarak 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için ‘Evet’ kampanyası başlattı.

Bakan Arslan’a 18 ve 20. Dönemlerde Doğruyol Partisi’nden Kars Milletvekilliği yapan Sabri Güner de destek verdi.

Bakan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını Kağızmanlılara illetti. Başbakan Binali Yıldırım’ın Kağızman ve Kars ile ilgili tüm projeleri geçmişten günümüze kadar tam anlamıyla takip ettiğini belirtti.

Kağızman’ yapılacak olan onlarca yattım ve projenin müjdesini veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kars’ın köy yollarının sıcak afsat olabilmesi için 88 Milyon TL para getirdik. Kağızman’da Kesik Köprü Yolunu tamamladık, kavşak çalışmaları devam ediyor. Bölge Trafik’ten başlayarak üniversiteye kadar şehir içi de dahil mezarlığa kadar olan yolun ihalesini yaptık ve birkaç gün sonra inşallah temelini atacağız. Kars - Kağızman Karayolu için size söz vermiştik sıcak asfalt yapacağız demiştik. İhalesini yaptık inşaat sezonun başlamasıyla birlikte temelini atacağız. Sadece bu 3 projenin maliyeti 200 trilyondur” dedi.

Kağızmanlı çok önemsiyor, Horasan’dan, Mescitli ve Kötek’ten, Kağızman’a gelip Tuzluca giden yol da bölünmüş yol ve sıcak afsat olacak dedik ve ihale sürecini başlattık. Bunun bedeli de 600 trilyondur diyen Arslan, “Sarıkamış içindeki yollar dahil Horasan’a giden yolların maliyeti de 500 trilyondur. Selim, Susuz, Digor, Akyaka ve Arpaçay’ın da yollarını da yapıyoruz. Kağızman Devlet Hastanesi bu sene bitiyor, çok daha fazla uzman doktorlar ve sağlık elemanı ile hizmet vermeye başlayacak. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’dan daha bu sabah Kağızman’a fen lisesi sözünü aldık ve kararını imzalandı. Yeni binada önümüzdeki sene hizmet başlayacak. Beledîyle Başkanımız Nevzat Yıldız imar planını hazırladı üniversite yolunu da yapmaya başlayacağız. İlçemiz de öğretmen evi yetersiz. Bizlerin çocuklarını yetiştirecek olan öğretmenlerimiz ve ilçemize gelecek misafirlerimizin kalabileceği bir öğretmen evinin yapımına bu sene başlayacağız” diye konuştu.

Sosyal güvenlik ilçe binası lazım dedik ve eski hapishane binasının yerine yaptık. Kağızman’a kütüphane değil çok amaçlı modern bir kültür merkezinin projesini başlattıklarını ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “25 okulumuzun öğrencilerinin spor yapacağı bir spor salonu yaptık. Bununla da yetinmiyoruz içerisinde havuz da barındıracak bir gençlik merkezi yapmaya da karar verdik. Kaymakamlık ve adliye binasının yeri uygun değil, karayollarına ait yeri tahsis ettik ve bu hizmet binaları orada yapılacak. Lisenin arkasında kalan ve çok kötü durumda olan emniyet müdürlüğü binamızı da bu sene aynı yerde yapacağız. Belediye başkanımım Bizim partimizden değil diye benim hizmet etmeme şansım yoktur. MHP’li Belediye Başkanımız Kağızman’a hizmet anlamında bize her ne talepte bulunduysa her zaman destek oluyoruz, olacağız. Kesimhane ve garaj istedi gereğini yapacağız. Şehir içi yollarımız için destek istedi destek vereceğiz. Belediyemizin ilçe içi yolları yapması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 1,5 milyon liralık ödenek çıkardı. Doğal gaz istiyorsunuz, bu konuda siz bize destek verin biz de doğal gazı da getirelim” şeklinde konuştu.

Bakan Ahmet Arslan’ın Kağızman programına, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, 19 ve 20 dönem milletvekili Sabri Güner, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız’da eşlik etti.