Kars’ta DAP idaresinin desteğiyle hayata geçen ve önümüzdeki dönemde sunulması planlanan projelerle ilgili toplantı düzenlendi. Kars Valiliği tarafından organize edilen toplantıya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve yatırımcı kuruluşların yetkilileri katıldı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın başkanlık ettiği toplantıya, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Arpaçay, Akyaka ve Digor Kaymakamları, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı, Kafkas Üniversitesi’nden Öğretim Üyeleri, İl Özel İdaresi, belediye ve İl Müftülüğünden yetkililer katıldı.
DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, 2013 yılından bu yana DAP İdaresi tarafından Kars’a yapılan proje destekleri hakkında bir sunum yaptı. Kurum hakkında bilgiler veren Başkan Demir, Kars’ta desteklenen projeleri tek tek anlattığı konuşmasında, Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projeleri, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarlarının teşkil edilmesi, Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, Üniversitelerin Araştırma ve Uygulama Birimi Projeleri, Hayvan İçme Suyu Göletleri, sıvat dağıtımı, Kültür Projeleri, Sınır İlçeleri Ekonomik ve Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı (SESKAP) Projeleri, Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projeleri, Girişimcilik ve Yenilikçilik İhtiyaç Analizi Projesi ve DAP Yöresel Ürünlerini Ticarileştirme Stratejilerinin Belirlenmesi Projesi hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.
Daha sonra, İl Özel İdaresi, Kaymakamlıklar ve Belediyenin ilgili proje birimleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi.