Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Belediye İşletme İştirakler Müdürlüğü’nün 2015 yılı bir yıllık süre zarfında 9.262.437.00 TL.’lik bir tahakkuk yapılmış oluduğunu, bu rakamın 8.126.128.00 TL.’lik kısmının tahsilata dönüştüğü, tahsilatla tahakkukun tahsilata oranının yüzde 88 olduğunu belirtti.
Başkan Karaçanta, konuyla ilgili yapıtığı açıklamada, “Yine 2015 son dört ayında 3.179.267.00TL’lik tahakkuk yapılmıştır. Tahakkukun tahsilâta oranı %104’lük bir tarihi rekora ulaşmıştır. Aynı yıl içerisinde 2015 yılı son altı ayı içerisinde İşletme ve İştirakler Müdürlüğü olarak kurduğumuz su kayıp kaçak ekipleri de abonesiz su kullananlara yönelik yaptıkları çalışmalarda 6 ayda 1503 hane kayıt altına alınmıştır. Kars yaz mevsiminde yaşanan suların renk değişikliği gibi sorunların yaşandığı toplum tarafından bilinmekte olup arıtma tesisimizde yapılan çalışmalarla 2016 yılının yaz aylarında hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır” dedi.
Karaçanta, “Yeni denediğimiz kimyasallarla yaz aylarında sularda artan mangan oranının artmasıyla oluşan renk değişimleri eski yıllara oranla engellenmiştir. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. 2016 yılı itibari ile geride bıraktığımız 8 ayda 6.990.547,00TL tahakkuk yapıkmış olup 4.827,439,00 TL’lik kısmını tahsilat yapmış durumdayız.Yine 2016 yılı geçtiğimiz aylar itibarı ile su kayıp-kaçak ekiplerinin abonesiz su kullananlara yönelik yaptıkları çalışmalarıyla 1061 hane kayıt altına alınmıştır. Toplamda su kayıp kaçakla mücadele ile bir yıllık süre zarfında 2565 hane kayıt altına alınmıştır. Çalışmalarımız son hızla devam etmektedir” diye konuştu.
Son günlerde Belediyemize bağlı içme suyu arıtma tesisinde yaptığımız bakım- onarım ve temizlik çalışmalarıyla dünya standartlarında olan tesisimizde halkımıza daha kaliteli bir su içirmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz diyen karaçanta, “Sularımız gerek Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekse kendi laboratuarlarımızda tahlilleri yapılarak şuanda içilebilir en kaliteli suyu şehre vermekteyiz. İşletme ve İştirakler Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek noktasında özverili çalışmalar yaparken diğer taraftan da Kars Belediyesinin en büyük gelir kalemlerinin başında gelen su gelirlerinin de sağlıklı bir şekilde tahsilatı yapılıp hizmete dönüştürülmesi gerekir. Malumunuz olduğu üzere su gelirleri belediyeleri ayakta tutacak öneme sahiptir. Kaçak tüketimle mücadelemize halkımızdan destek bekliyoruz. Bu noktada İşletme ve İştirakler Müdürlüğü olarak kurduğumuz su kayıp-kaçak ekipleri de suları abonesiz kullanan veya abonesi olup da boş yere suları akıtanlara karşı mücadelemiz sürmektedir. Ayrıca çok önemli bir konu olan meclis tarafından çıkan yasa ile su borçlarında yapılacak olan faiz affı gündemde iken yapılacak çalışmalar doğrultusunda çok büyük gelirler hedeflemekteyiz. Bu noktada hazırlıklarımızı yapıyoruz"şeklinde konuştu.