Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Esnaf ziyaretlerine devam eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, belediye çalışmaları anlatarak esnafın isteklerini dinledi. Karaçanta esnaf ziyaretleri esnasında alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti.
İnsan odaklı hizmet ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Her şey vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmak için. Vatandaşlarımızın yapılan hizmetlerden memnuniyetini gördükçe mutlu oluyoruz” dedi.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ta yaşanan ağır kış şartları ve kötü hava koşullarından dolayı bozuk olan yol ve kaldırımların yapımına kısa sürede başlayacaklarını belirtti.
Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, asfalt çalışmalarımız üniversite yolundan başladık. 2015 inşaat sezonunda Kars’ın birçok cadde ve sokağında asfalt çalışmalarını tamamladık. 2016 yılının asfalt çalışmalarına ise Kafkas Üniversitesi yolundan start verdik” dedi.
Karaçanta, “Bildiğiniz gibi biz bu çalışmalara başlamadan önce plan proje ve taslak proje hazırladık. Bu projeye göre de hangi yollara öncelik vereceğimizle ilgili karar aldık. Bu manada geçen yıl yapmamız gereken ancak yetiştiremediğimiz ve çok önemsediğimiz üniversite yolundan başlayalım dedik. Allah nasip ederse ilk çalışmamızı üniversite yolunu bitirdikten sonra diğer ara sokaklar ve caddelerimize gireceğiz” diye konuştu.
“ÜNİVERSİTE KARS’IN DIŞARIYA YANISYAN AYNASIDIR”
Çok uzun yıllardan beri ihmal edilen Kafkas Üniversitesi yolunun Kars’ın dışarıya yansıyan yüzü, aynası olduğuna dikkat çeken Başkan Karaçanta, “İlk kazmayı üniversite yolunda vurduk. Üniversite yolumuz bizim şehrimizin dışarıya yansıyan yüzüdür aynasıdır dolayısıyla çok önemsiyoruz bu yolun ortası refüjlü gidişli gelişli çift yönlü yol olarak yapmaya başladık. Allah hayırlı uğurlu etsin. Karslı hemşerilerimize, üniversite öğrencilerimize ve eğitim elemanlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Gönlünün, bu yollar ve kaldırımlarla uğraşmaya razı olmadığını ifade eden Karaçanta, özetle şunları söyledi:
“Geldiğim günden bu yana, yollar, kaldırımlar ve temizlik problemini düzeltmeye çalışıyoruz. Keşke bunlarla uğraşmasaydık, enerjimizi daha farklı şeylere harcasaydık. Bunlar belediyenin her zaman yapması gereken vazifeleridir. Ama bugüne kadar maalesef ihmal edilmiş. Dolayısıyla bu görev de bize düştü, bizler de bu görevi layığıyla yapacağız.”