Sarıkamış Birlik Platformu ve Sarıkamış Değişim Derneği Başkanı Saim Ucun, Suriye’nin Kamışlı ilçesinde yaşanan olaylar hakkında yazılı açıklama yaptı.
Başkan Saim Ucun, yaptığı yazılı açıklamada; hiçbir ayrım yapmaksızın insanlığı katleden kan ve gözyaşının durmaksızın aktığı yerlerden birinin Kamışlı olduğunu vurgulayarak, Mart 2011 den bu yana iç savaşın en kanlı sahnelerinden biri olan Kamışlıda şimdilerde çocukların kimsesizlerin ve sivillerin kefensiz mazlumların durağı haline geldiğini belirtti.
Bölgede masum, günahsız insanların daha fazla katledilmemesi için sivil toplum kuruluşları ve vicdanı kararmamış bütün dünya halklarının bu kanlı savaşı bir an önce durdurması gerektiğini ifade eden Saim Ucun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kana susamış yönetimler kendi çıkarları için mazlumların ve insanlığın hayatını hiçe sayarak gittikleri yerlerde vahşet uygulamaya devam ediyor. Havadan ve karadan sağanak gibi yağan bombalar çocukları yetim insanlığı sahipsiz hayatı acıya boğmaktadır. Bizler, Sarıkamış değişim derneği olarak bu acımasız vahşetin son bulmasını akan kan ve gözyaşlarının dinmesini yürekten temenni ediyoruz. İnsanlığın özgürce yaşayabileceği çocuklarımızın yüzlerinde tebessümün eksik olmadığı bir dünyada yaşamak herkes gibi Kamışlıda yaşamaya çalışanlarında hakkıdır. Artık tüm insanlık birleşip el ele vererek bu insanlık dışı vahşetlere dur demek zorundadır.”