Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (SABESYO) işbirliğiyle, ‘Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli’ düzenlendi. ‘Dünya Fair Play Karikatür Sergisi’ açıldı.
Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda öncelikle “Dünya Fair Play Karikatür Sergisi”nin açılışı yapıldı. Ardından, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli”ne geçildi.
Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Taner Turan Ünsal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın ile çok sayıda öğretim elemanı, sporcu ve SABESYO öğrencisi katıldı.
Panel öncesinde, SABESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ertürk Mert, SABESYO Müdür Yardımcısı Kemal Aras, Öğr. Gör. Nurgül Kaya ve SABESYO Sekreteri Yunus Ekinci’ye, Olimpiyat Komitesi Üyeleri tarafından madalyaları verildi. Ardından sahneye davet edilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, programın açılış konuşmasını yaptı ve panelistlere çeşitli hediyeler verildi. Belediye Başkan Yardımcısı Taner Turan Ünsal tarafından da SABESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın’a pleket verildi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Fair Play Komisyonu Üyeleri Erdoğan Arıpınar, Murat Özbay, Remzi Yılmaz, Teoman Güray, Haldun Domaç ile İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Semra Demirer, eski milli güreşçi Ahmet Ayık, eski milli atlet Mehmet Yurdadön ve İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Sevim Güllü’nün konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü SABESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın yaptı. Konuşmacıların sunumlarıyla devam eden “Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli”, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.