Kars KOSGEB İl Müdürlüğü ve Kağızman Esnaf ve Sanatkarlığı Oda Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Kağızman Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, Kaymakam Musa Üçgül, KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş ile kursiyerler katıldı.
KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş, gelişen teknolojiyle birlikte rekabetin arttığını vurguladı.
Aktaş, “Ekonomi için girişimciliğin olmazsa olmaz olduğu Türkiye’de yeni iş alanları kurulmasına, bu iş alanlarının yeni istihdam kapıları açmasına ihtiyacımız var. Hem kamu hem de özel sektörde istihdam alanları iyice daraldı. Bu sorunun çözümü de yeni girişimcilerin çıkıp, orijinal fikirlerle iş hayatına atılmalarıdır” dedi.
Kursiyerleri tebrik eden Kaymakam Musa Üçgül, “Farklı, kendine özgü olanın dışında, farkı yakalayabilen her girişimci başarıyı yakalayabilir. Önemli olan bu farklılığı yakalayabilmektir. Biz her zaman bu çalışmalara yardım için hazırız, bizim kapımız her zaman girişimcilere açık. Önemli olan onların bu farkında lığı ortaya çıkarmasıdır’’ diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen program, KOSGEB’in hazırladığı tanıtım filminin gösterimi ve katılımcıların belgelerini almasıyla sona erdi.