Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıyasettin Sömen, dernek üyeleri ile birlikte Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Haydar Aliyev büstünü, Azerbaycan Devlet Bayrak Günü dolayısıyla ziyaret ederek, karanfil bıraktılar.
Başkan Kıyasettin Sömen, “Bir Kere Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez” düşüncesiyle, Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Dayanışma Derneği olarak kardeş ülke olan Azerbaycan devletinin ebediyen göklerde dalgalanmasını dileriz”dedi.
Kars Azerbaycan Kafkas Kültürleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıyasettin Sömen, “Azerbaycan bayrağı üç renkten oluşmaktadır Bayraktaki gök mavisi renk Türklüğü, yeşil renk İslamiyet’i, kırmızı renk ise Uygarlığı temsil etmektedir. Mavi renk bu coğrafyada ve Türk soyu topluluklarındaki Türkçülük düşüncesi ile ilgilidir. Sekiz kollu yıldızın anlamına gelince bu öğleki eski alfabede Azerbaycan Kelimesi sekiz harfle yazılır diğer anlamı Türkçülük, İslam, çağdaşlık, devletçilik, Demokratik, eşitlik, Azerbaycan Uygarlığı demektir. Türkün ezelden beri Osmanlı döneminin simgesidir” diye konuştu.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 17 Kasım 2009 tarihinde imzaladığı kararname ile her yıl Kasım ayında Azerbaycan Devlet Bayrak günü olarak kutlanmasına meclis karar vermişti.