Kars Çayı’nın ıslah çalışmaları devam ediyor. Yıllardan beri el vurulmayan Kars Çayı’nın içinden çıkanlar ise şaşırtıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın talimatlarıyla Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen Kars Çayı’nın ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kars Çayı’nın içerisinden ağaçtan, top güllesine kadar çıkarken, çaya akıtılan şehir kanalizasyon şebekesi ise görenleri korkutuyor.
Yıllardan beri etrafına pis kokular veren, içerisinde canlı yaşamayan Kars Çayı, bir taraftan sanayi atıklarının bırakılması, diğer taraftan şehrin muhtelif yerlerinden kanalizasyon şebekesinin akıtılması adeta hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Kimsenin bir türlü cesaret ederek girmediği Kars Çayı Bakan Ahmet Arslan’ın sayesinde temizlenerek Karslıların etrafında çayını yudumlayacağı, sevdikleriyle boş zamanlarını geçirebileceği hale getirilecek.
Vali Rahmi Doğan’ın da yakından takip ettiği Kars Çayı’nın ıslah edilmesi çalışmalarında Taş Köprü, Kafkas Üniversitesi girişi ve Harakani Türbesi, Kars Kalesi yolu ve Evliya Cami girişleri Demir Köprü’ye kadar temizlendi. DSİ yetkilileri temizleme çalışmalarına Selahattin Filtekin Köprü altında devam ediyor. Selahattin Filtekin Köprü civarında yapılan ıslah çalışmalarında Kars Çayı’na akıtılan şehir kanalizasyon şebekesi de ortaya çıktı.
Kars’ın bir çok mahallesinin bağlı bulunduğu kanalizasyon şebekesi etrafa da pis koku yayıyor. Kars Çayı’nın ıslah edilmesinin tek başına bir anlam ifade etmediğini belirten vatandaşlar, Kars Çayı’na bir çok noktadan akan kanalizasyon şebekelerinin de yetkililer tarafından çaya akışının kesilmesi gerektiğini kaydettiler.
Yapılan çalışmalarla Kars Çayı’nın büyük ölçüde temizlendiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Kars Çayı temizleniyor. Yalnız çaya akan kanalizasyon şebekesi de kesilmelidir. Çay temizlenirken, kanalizasyon atıklarının çaya akması doğru değil” dediler.