Kars Valisi Günay Özdemir, son yıllarda eğitime verilen önem, çağın gereklerine uygun teknolojik altyapısı, eğitimli kadrosu ve asırları aşan tecrübesi ile dünyanın en gözde güvenlik teşkilatlarından biri halinde gelen emniyet teşkilatının, halkın da desteği ile bundan önce olduğu gibi bundan sonrada huzur ve güven içinde yaşamanın en büyük teminatlarından biri olacağını belirtti.
Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 171. Yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulunan Vali Günay Özdemir, “Kuruluşundan günümüze kadar, ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamayı, vatandaşımızın can ve mal güvenliği korumayı, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan, desteğini de halktan alan Türk Polis Teşkilatı’mızın 171. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Özdemir, “Köklü bir geçmiş ve tecrübeye sahip olan Türk Polis Teşkilatımız, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizin önemli bir kurumudur. Vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hâkimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevi halkımızın destek ve güvenini kazanmış bir şekilde mesai kavramı gözetmeksizin layıkıyla yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Polis Teşkilatımızın 171’inci kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutluyor, görevi başında şehadet şerbeti içen tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler ve emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.