Son Valiler Kararnamesi ile Kars’a atanan Vali Rahmi Doğan, kente gelerek görevine başladı.
Vali Rahmi Doğan’ı Harakani Havaalanı’nda Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Adem Ünal, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Harakani Hava Liman Müdürü Fevzi Akdeniz, Valilik Basın ve Halkala İlişkiler Müdürü Müçteba Erdem, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercümant Daşdelen karşıladı. Vali Doğan ile eşine öğrenciler tarafından çiçek verildi.
Vali Rahmi Doğan Havaalanından Kars Valiliği’ne geçti. Doğan’ı valilik önünde Başkan Murtaza Karaçanta, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Çitil, Vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum ve daire amirleri karşıladı.
Valilik Makamına geçen Vali Rahmi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Göreve başladığım bugün, bu topraklar için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle anıyorum, değerli gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Serhat Şehrimizin kadirşinas yiğit insanları, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.
Anadolu’nun Kafkasya’ya açılan kapısı, güzide ilimiz Kars’ta görev yapmaya, değerli halkımıza hizmet etmeye geldim diye Doğan, “Şehrimizin manevi mimarı Ebü-l Hasan El-Harakani Hazretlerinin manevi himayelerinde, fakir fukaraya, garip gurabaya yoldaş olmaya geldim tüm sosyal kesimleri hiçbir ayrıcalık gözetmeksizin kucaklamaya, onlarla hemhal olmaya geldim. Şehrimizin kalkınma hamlesinde, sorunların çözümünde azimli, kararlı ve inançlı bir şekilde öncü olmaya, önde olmaya geldim. Hayallerimizin gerçekleşmesi için gece gündüz demeden, yorulmadan koşturmaya, koşmaya, geldim. Sivil toplum kuruluşları ile şehrimizin kanaat önderleri ile toplumun her kesimi ile uyum, koordine ve istişare içerisinde hizmet edeceğiz” diye konuştu.
“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN, DEVLET İÇERİSİNDEKİ PARALEL YAPILANMALARIN VE KARDEŞLİĞİMİZE KASTEDEN TÜM FİTNE ODAKLARININ ÖNÜNE SET OLMAYA GELDİM”
Şehrimizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmaya, ekonomik kalkınmasını hızlandırmaya, şehrin marka değerini hep birlikte el ele yükselteceğini inandığını ifade eden Vali Rahmi Doğan, “Bölücü terör örgütlerinin, devlet içerisindeki paralel yapılanmaların ve kardeşliğimize kasteden tüm fitne odaklarının önüne set olmaya geldim. Birlikte çalışacağız, çok çalışacağız, gece demeden gündüz demeden, kar, kış, yağmur, çamur demeden, bıkmadan usanmadan millete hizmet aşkı ile çalışacağız. Millet ile aramızda mesafe olmadan çalışacağız. Milletimizin derdine derman olacağız” şeklinde konuştu.
Tüm mesai arkadaşlarımla birlikte uyum içerisinde çalışacağız. Kars’ın, Ardahan’ın, Iğdır’ın, bu bölgenin evladı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın kıymetli destekleri ile bölgenin geleceğinin şekillendirileceğine dikkat çeken Doğan, özetle şunları söyledi:
“Şu andan itibaren hızlı bir şekilde, Karslı hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya çalışacağım. Bu kapı hizmet kapısıdır, herkese sonuna kadar açıktır. Zaten halkın içerisinde olan bir vali olacağım. Vatandaşla doğrudan temas kurup iletişim içerisinde olacağım. Bu vesile ile şehrimizde daha önce görev yapmış, değerli meslektaşlarım Valilerimize, Kars’a yaptıkları hizmetlerden dolayı şahsım ve Kars halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bize güvenip Kars’ın emanetini bize tevdi eden başta sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza ve sayın Bakanımıza hürmetlerimi sunuyorum. Karslı hemşehrilerimi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”
Bir süre basın mensuplarıyla sohbet eden Vali Rahmi Doğan, daha sonra Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, ilçe kaymakamları ve kurum amirleriyle bir toplantı yaptı.