Karslılar darbe girişimin 3’ncü gününde de ‘demokrasi nöbeti’ tutmaya devam ediyor.
Darbe girişimi sırası ve sonrasında meydana inen Karslılar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Kars Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı’nın önü akşam saatlerinde Cumhurbaşkanına, ülkesine ve demokrasisine sahip çıkan binerce Karslı tarafından dolduruldu. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutuyor.
AK Parti Kars İl Başkanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, telefonla seslenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanı Ahmet Arslan, “Değerli hemşehrilerim, değerli Karslılar hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Üç gündür bir mücadele var. Ne yazık ki darbeci müsveddesi birilerinin bu ülkenin geleceğini karartmak adına yaptığı bir girişim var. Allah’a şükür ki başımızda Recep Tayyip Erdoğan var. Onun dik duruşu, Başbakanımızın dik duruşu, bizlerin gayreti ile bu olayın gereği yapılmıştır. Ancak burada en önemlisi vatandaşımızın sokağa çıkarak dik duruşudur. Bundan dolayı ben bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Parti ayrımı yapmadan bu darbeye karşı el ele vererek işbirliği içerisinde üç gündür sokakları tutan ve meydanları tutan, kendi iradesine sahip çıkan sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ankara’dan gelerek Kars’ta vatandaşlarla birlikte sokakta ‘demokrasi nöbeti’ tutan Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Beyribey, “Birçok ihtilalde bahaneler yaratılmıştır ve getirdiği hiçbir şey olmamıştır, ekonomi dibe vurmuştur. Buradaki herkese soruyorum. Ülkede ne vardı da girişim yapmaya kalkıştılar? 10 yıldır söylüyorum bunların niyetleri Türkiye değil, bunların niyetleri bu ülkeyi Suriye, Irak, Mısır durumuna bırakmak, ekonomik durumu yok etmek. Çocuklarımızın, karılarımızın sokaklarda dilenmesini, 60’lı yıllarda olduğu gibi çocuklarımızın yalın ayak olmasını sağlamak. Demokrasiye engel olmak amacıyla yola çıktılar ama yola çıkarken düşünmediler ki bu millet seçtikleri milletvekillerinin arkasındadır, seçtikleri cumhurbaşkanının yanındadır” diye konuştu.
Darbe girişiminin ilk gününden itibaren adeta vatandaşlarla birlikte tankların önünde siper olan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, demokrasiye yapılan darbe karşısında Karslılarla birlikte kalkan olduklarını belirtti.
Çalkın, “Bu ülkede 7’den 70’e herkes darbenin karşısında olduğunu net bir şekilde tüm dünyaya göstermiştir. Bu girişimlerde bulunan vatan hainleri gördüler ki bir hükumet değişecekse bu tankla tüfekle değil sandıklarla, milletin iradesiyle olur. Allah’a hamd olsun ki millet Türkiye’nin ve vatanın ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Allah’ın izniyle hiç kimse bizi bölemeyecek” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Faikbey Caddesi dolduran binlerce vatandaş ile birlikte ‘demokrasi nöbeti’ tuttu.