Kars Amatör Ligi’nde Karsspor fırtınası esmeye devam ediyor. BAL Ligi’ne çıkma mücadelesi veren Yeşil beyazlı ekip, kendi saha ve seyircisi önünde misafir ettiği Kağzımanspor’a acımadı.
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadında oynanan karşılaşmayı Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız da izledi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Yeşil-beyazlı ekip ilk yarıda üstün oynadığı Kağızmanspor karşısında 3-0’lık üstünlüğü sağladı. Karşılaşmanın ilk devresi de 3-0 Karsspor üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci devresinde de üstün olan taraf Karsspor’da Yeşil Beyyazlı ekip karşılaşmanın ilerleyen dakikalardında durumu 4-0 yaptı. Karşılaşma da Karsspor’un 4-0 üstünlüğüyle sona erdi. Kars Amatör Ligde mücadele eden Karsspor, grubunda liderliğini sürdürüyor.
Karşılaşma sonrasında açıklamada bulunan Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, Karsspor’un Kağızmanspor karşısında aldığı 4-0’lık galibiyetin sevincini yaşadıklarını söyledi.
Yıldız, “Ben bütün arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Kars’a yakışan, Karsspor’a yakışan, kendilerine yakışan bir futbol sergilediler. Galibiyeti tüm Karslılara hediye ediyoruz” dedi.
“KARSSPOR’A KARS’TA YAŞAYANLARIN SAHİP ÇIKMASI ZOR MU?”
Siyasetçisinden, bürokratına, STK’lardan, işdamlarına kadar, yüreği Kars Sevdası’ya çarpanların Karsspor sahip çokması çok mu zor diyen Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, “Karsspor’u yıllardır destekleyen Karsspor’a emek veren, uzaktan da olsa sevgisini yüreğini ortaya koyan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bugün ki Kağızman maçını 4-0 gibi net bir skorla Karsspor kazanmıştır. Buda şunu gösteriyor ki Karsspor artık şampiyonluğunu ilan etmiştir. Artık bu saatten sonra Kars’ta yaşayan herkesin, Karsspor’a sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“SARIKAMIŞ’I YENEREK BAL LİGİNE ÇIKACAĞIZ”
Karsspor Bölgesel Amatör Lig (BAL) ligine çıkma karşılaşmasını Sarıkamışspor ile oynacağına dikkat çeken, Muharrem Yıldız, “Karsspor Sarıkamışspor ile karşılaşacak. BAL ligine çıkmak için bu karşılaşmadan mutlakm süretle galip ayrılmamız gerekiyor. Biz yönetim, teknik heyet ve futbolcularımız Sarıkamış karşılaşmasının çok önemli olduğunun farkındayız. Sarıkamış karşılaşmasından galip ayrılarak BAL Ligi’ne çıkacağız” şeklinde konuştu.
Karsspor, ilin adını taşıyan ve ilin takımı, bundan dolayı Karsspor BAL Ligi’nde olması gerektiğinin altını çizen Muharrem Yıldız, şunları kaydetti:
“Bu sezon Sarıkamış bizim yerimize BAL liginde devam etti. Bir sürü de maç yaptı, ama hiç kimsenin görmediği basının göremediği özellikle Karslılarında desteklemediği sosyal alanda da desteklemediği bir takım haline geldi. Demek ki ne lazım, Kars il olduğu için ilin takımının gitmesi lazım. İlin takımı gerideyken ilçenin takımının gitmesi çokta önemli olmuyor, destekte bulmuyor. Biz bütün ilçelerle bir araya gelip el ele verip önce ilin takımını gönderip, daha sonra ilçelerin takımları ile birlikte tekrar BAL ligi 2’inci, lig 3’üncü lige çıkarmalıyız, planımızı ve ekonomimizi ona göre ayarlamalıyız ki başarılı olalım. Sarıkamış’ta hedefine ulaşamamış bizde. Karsspor olarak hedefimize ulaşamadık. Bütçemiz zaten kısıtlı, şehrimizin Karsspor’a olan bakışı ve spora olan desteği de ortadayken demek ki oturup konuşmamız lazım. Sarıkamış ve diğer ilçe takımlarıyla biz ne yapmalıyız, nasıl etmeliyiz, ekonomimizi ve gücümüzü birleştirip buradan birkaç takımla önce BAL ligine ondan sonrada 2. ve 3’üncü lige nasıl gidebiliriz onu düşüneceğiz, onu konuşacağız. İnşallah bütün arkadaşlarda bizim gibi aklıselim hareket eder, bu bahsettiğimiz herkesin özlemle beklediği 2’inci ve 3’ üncü liglere çıkarız.”