Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, milli birlik ve beraberliği hedef alan vatan hainlerinin 15 Temmuz gecesi milletin geleceğine kast ettiklerini belirtti.
Karaçanta, 40 yıllık hain planlarını devreye sokan FETÖ’cülerin Türk milletinin üzerine bombalar yağdırdığını vurguladı.
Kars’ta ‘demokrasi nöbeti’ devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen vatandaşlar tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, beraberindeki binlerce kişiyle birlikte Faikbey caddesi üzeri Emniyet Müdürlüğü önündeki demokrasi meydanına gelerek nöbete devam etti. Başkan Murtaza Karaçanta, Karslıların 15 Temmuz’da olduğu gib, aynı şekilde nöbete devam ettiğini söyledi.
“ASKER ELBİSESİ ALTINDA Kİ VATAN HAİNİ TERÖRİSTLERDİ BUNLAR”
15 Temmuz gecesinden bugüne yaklaşık 25 gün geçti ve biz hala nöbetteyiz hala demokrasi nöbeti tutuyoruz diyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Ben bu işi başından söylemiştim. Bu işin siyaseti yok, ötesi berisi yok, eğer konu vatan ise memleket ise değil 3, değil 5 gün bir ömür boyu nöbet tutmaya hazırız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın Türk milleti bu badireleri de atlatacak. Türk milleti ne badireler atlattı? Bunu da atlatacak. Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan vatan hainleri 15 Temmuz gecesi milletimizin geleceğine kast etmişlerdir. Aslında bu şeref yoksunu alçakların, şarlatanların hedefi Sayın Cumhurbaşkanımız değildi, Sayın Başbakan değildi, Sayın Siyesi Parti Genel Başkanlarımız değildi, Ali, Ahmet, Mehmet değildi büyük Türk milletini yok etmekti. Bunların amacı Türkiye’yi bölmek ve parçalamaktı. Asker elbisesi altında ki vatan haini teröristlerdi bunlar” dedi.
“15 TEMMUZ AKŞAMI KARS’TA VE TÜRKİYE’DE DESTEN YAZDIK”
15 Temmuz akşamı Kars’ta ve Türkiye’de desten yazıldığını ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “40 yıllık hain planlarını devreye sokan terör örgütü FETÖ üyesi bölücüler Türk milletinin üstüne mermiler yağdırdı, tankları sürdüler, savaş uçakları ile adeta yukardan aşağı kurşunlar attılar, bombalar attılar. Hiçbir yerde görülmemiş bir olay. Türk Askerinin böyle bir şey yapması mümkün değildi. Çünkü bunlar satılmış birer vatan hainiydi. Bu kansızların, bu vicdansızların Türk Milletinin bir kaç saatlik dik duruşu ile bu hareketlerini bastırabileceklerini hiç düşünmediler. Unuttukları bir şey vardı ki bu milletin Çanakkale’de Dumlupınar’da destan yazan dedelerin torunu olduğunu unutmuşlardı. Bizler de o dedelerin torunları olarak 15 Temmuz akşamı Kars’ta ve Türkiye’de desten yazdık. Dünya Tarihine ebedi olarak yazılan ve silinmeyecek bir destan” diye konuştu.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, daha sonra özetle şunları söyledi:
“15 Temmuz akşamı dik duruşuyla Türk milletine cesaret veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Sayın Başbakanımıza gösterdiği duruşundan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımıza ve vatanseverliğiyle, Türk Milliyetçiliğiyle, örnek duruşuyla Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeliye şükranlarımızı sunuyorum. İlimizde olmamasına rağmen sabaha kadar telefonla direktifler veren sayın valimize ve emniyet güçlerimize polis teşkilatımıza bizlere vermiş oldukları o gönülden, o sadakatli duruşlarından, cesaretli yüreklerinden dolayı sayın emniyet müdürüne ve ekibine candan teşekkür ediyorum. Siyasi parti il başkanlarımıza aynı duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum ve teşekkürü en çok hak eden sizlere teşekkür ediyorum iyi ki varsınız Allah sizleri var etsin tabi söylemeden geçemeyeceğim değerli hemşehrilerim; o akşamdan günümüze kadar her platform da her oturumda her televizyon programında farklı yerlerde olsa dahi mutlaka Kars’tan övgü ile bahseden Kars’ın gururu değerli hemşehrimiz değerli Millet vekilimiz UDH Bakanımız Sayın Ahmet Arslan beye şükranlarımı arz ediyorum ve süreçten sonra yanımızda sürekli olan değerli Milletvekilimiz Sayın Selahattin Beyribey’e candan teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ile sevgi ile muhabbet ile selamlıyorum Allah’a emanet olun sağ olun var olun.”