Kars İl Emniyet Müdürlüğü önünde 15 Temmuz’da başlayan demokrasi nöbeti yağmura rağmen devam ediyor. Yağan yağmura aldırış etmeyen yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi meydanında yerini aldı.
Sanatçılar Armağan Elçin, Suat Suna ve Recep Ergül’ünde katıldığı demokrasi nöbetine telefonla bağlanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ilk günden itibaren tankların önünde dik duran ve meydanları boş bırakmayan Karslılara teşekkür etti.
AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’ın telefonuyla hemşehrilerine seslenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kars’ın her türlü rengi, etnik yapısı, siyasi görüşü fark etmez, biz birlikte milli şuur oluşturuyoruz ve milli şuur Kars’tan Türkiye’nin her yerine dalga dalga yayıldı. O yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuna, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dik duruşuna, onların yol arkadaşlarının dik duruşuna minnettar olduğumuz gibi sizlerin de dik duruşuna minnettarız” dedi.
15 Temmuz’dan bu yana her gün burada birlikte olduk diyen Kars Valisi Rahmi Doğan, “Osmanlı torunları olduğunuzu gösterdiniz. Osmanlı torunu olmak kolay iş değil, zor bir iştir. Zor günde sokaklara çıkarak, meydanlara dökülerek, tankların önünde durarak Osmanlı torunu olduğunuzu gösterdiniz” dedi.
Kars’ta yağmura rağmen demokrasi nöbeti için demokrasi meydanını dolduran yüzlerce Karslı ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimini lanetledi.
Nöbete, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, il protokolü, çok sayıda vatandaş katılırken, Sanatçılar Armağan Elçin, Suat Suna ve Recep Ergül’de demokrasi nöbetine katılarak bir konser verdi.