Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Türkiye’de son 10 yılda bütçeden en büyük payı eğitimin aldığını belirtti.
Kaymakam Dolu, Selim’de de hem nitelik anlamında hem öncelik anlamında yatırımlara şahitlik ettiklerini vurguladı.
Kaymakam Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun ve Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın ile birlikte ilçede görev yapan öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.
Kaymakam Erdinç Dolu, son 4 yılda Selim’de eğitim anlamında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi.
Dolu, “Sizlerinde bildiği gibi Türkiye hızlı şekilde büyüyen bir ülke, tabi bunun sürdürülebilmesi için hepimize büyük sorumluluklar düşmekte. Günümüzde büyümenin ve kalkınmanın en önemli kaynağı rekabettir. Rekabeti ise belirleyici işi eğitimdir. Hepimiz söylüyoruz, ‘En önemli yatırım, insana yapılan eğitim yatırımıdır.’ İnancımızda ve inandığımız tüm değerlerin temel hedefi ve temel şiarı budur. Özellikle son 10 yılda tüm bütçelerimizde ve hükümetimizin ortaya koyduğu tüm yatırım programlarında eğitim en önemli payı almaktadır. Tabi bunun yansıması olarak ilçemizde hem nitelik, hem öncelik anlamında, eğitim anlamında yatırımlara hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ve etmeye de devam edeceğiz” dedi.
Selim’e yapılan eğitim tutarının son 54 yılda 33 milyon Türk Lirası olduğunu ifade eden Kaymakam Erdinç Dolu, “Son 4 yılda ilçemizde eğitim adına yapılan eğitim tutarı 33 milyon Türk Lirası, son iki yılda 38 derslik 5 okul, 16 derslik 1 Anadolu Lisesi, 130 kişilik bir yurt, ilçemizde lisemize ait 1 atölyeyi, 1 halı sahayı kazandırdık. İnşallah haftaya ihalesine de çıkacağız. Bir köyümüze daha okul yapacağız. Tabi ilçemize bu yatırımlar kazandırılırken, eğitim anlamında başarıda bir ivme kazandırmak zorundaydık. Özellikle bu yılı da esas alırsak, son 3 yılda TEOK anlamında ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Hafta içi kurslarımızın yanı sıra hafta sonları da öğrencilerimiz evlerinden tek tek servisle alınarak önceden belirlenen grup köylerimize veya ilçe merkezine taşınmakta beslenme gereksimleri karşılanmaktadır. Yaklaşık 500 öğrenciyi hedefleyen bu projede her öğrencimize soru bankası, kaynak kitaplar, yaprak testler temin edilmekte ve özel olarak hazırlattığımız her ay 3 deneme sınavı yapmaktayız” diye konuştu.
Eğitime yapılan yatırımların meyvelerini aldıklarına dikkat çeken Kaymakam Erdinç Dolu, “Tabi bunun sonucunda ne oldu? Bunun sonucunda 2 yıl önce TEOK’ta ilçe ortalamamız yüzde 46 iken, bugün yüzde 55.5’e ulaştı. Malumunuz Kars’ta 7 ilçe var. 2 yıl önce Kars’ta il 5’ncisiydik. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde son 2 yıldır ilçeler arası 1’nci duruma ulaştık. 2 yıl önce 6 öğrencimiz Fen Lisesi’ne yerleşiyorken, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 17 öğrencimiz ve en son 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da 25 öğrencimizi fen Lisesi’ne yerleştirdik. Yani yüzde 400 bir artış sağladık. Tabi bu başarı tesadüf mü? Yani 2 yıl önce 6 öğrencimiz Fen Lisesi’ne yerleşirken, bu yıl bu sayının 25’e çıkması, yada 2 yıl önce ilde 5’nci sıralamada iken, son 2 yıldır ilçeler arası 1. olmamız, tesadüf mü? Ve bu ciddi başarının altında yatan gerçek nedir biliyor musunuz? Siz öğretmenlerimizin alın teridir. Ben dolayısıyla hepinizden Allah razı olsun diyorum. Tabi esas iş bundan sonra başlıyor. Büyük sorumluluk daha da çok arttı. Çünkü başarıyı muhafaza etmek ve bir adım öteye götürmek daha zordur. Ama ben bunu başaracağınıza inanıyorum. Çünkü gözlerinizde o enerjiyi, o isteği, o enerjiyi görüyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Müzik eşliğinde yenilen yemekte birlik beraberlik mesajları verildi. Kaymakam Erdinç Dolu, yemeğe katılan öğretmenlerle tek tek ilgilendi. Yemek sonrasında öğretmenler haftanın yorgunluğu müzik dinleyerek attı.