Arpaçay Kaymakamlığı’nca düzenlenen “Geleneksel Satranç Turnuvası” Yatılı Bölge Okulu’nda gerçekleştirildi.
Arpaçay’da bulunan ilkokullar, ortaokullar ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla 3 farklı kategoride gerçekleştirilen turnuvada her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin satranç sporundaki yetenekleri ve çekişmeli müsabakaları izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.
Müsabakalarda öğrencileri yalnız bırakmayarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı ile birlikte yarışmaları takip eden Kaymakam Lokman Önder, satranç sporunun son yıllarda ülkemizde olduğu gibi ilçedeki okullarda da tercih edilen sporların başında geldiğini belirtti.
Önder, uzmanların araştırmalarına göre satrancın çocukların zihinsel gelişiminde oldukça önemli yere sahip olduğunu ifade etti.
Kaymakam Lokman Önder, bu nedenle okullara çok miktarda satranç takımı temin ettiklerini, ilerleyen zamanlarda öğrencilerin bölgesel ve ulusal karşılaşmalarda başarı sağlayacaklarına inandığını kaydetti.
Kaymakam Lokman Önder, daha sonra kategorilerinde birinci olan öğrencilere hediyelerini verdi. Arpaçay Kaymakamlığı’nca düzenlenen satranç turnuvası yoğun ilgi gördü.