Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Daşdelen, mesajında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorunda olduğumuzu belirtti.
Türk İstiklal Mücadelesinin Ulu Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla andığını ifade eden Daşdelen, mesajında şunları kaydetti: ‘’Bu yıl 10 Kasım’da, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetleri aşma hedefine doğru daha çok mesafe almamız gerekir ve ülkemiz üzerinde dönen oyunların farkında olmamız gerek. Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti, son yıllarda bölgesinde ve dünyada üzerine planlar yapılan, bölücü amaçlı haritalar hazırlanan bir ülke haline gelmiştir. Önemli kavşak noktasında bulunan ülkemiz halklarını bugüne kadar bölmeye çalışmışlar, kardeş kavgası içine çekmeye çalışmışlar, bundan dolayı birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Son günlerde bu kardeş kavgası tekrardan yaptırılmak isteniyor ve ülkemiz bölünmeye çalışılıyor. Bizler bu oyunlara gelmemeliyiz. Ülkemiz halkları arasındaki dayanışmayı, sevgi ve saygıyı koruyarak, bu oyunlara gelmeyeceğimizi bir daha tüm dünyaya göstermeliyiz.’’ Daşdelen, mesajında ayrıca şunları kaydetti: “Bizler, Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla yaşatmak zorundayız. Geleceğimiz olan gençler, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Atatürk ilke ve devrimlerini ilelebet yaşatacaktır. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız günün bu yıl dönümünde, o’nun mücadele heyecanını yaşamanın, fikirlerini çok daha iyi anlamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Bıkmadan, usanmadan o’nu yaşayarak daha iyi içimizde hissetmeliyiz.”