KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş, destek miktarının ilk altı aylık dönemde geçen 1 yıl içerisinde yapılan destek ödemelerine ulaştığını ve KOSGEB Kars Müdürlüğü’nün TRA2 Bölgesi illeri arasında en çok destek veren müdürlük olduğunu belirtti.
Aktaş, özellikle Girişimcilik Destek Programı kapsamında Kars’ta destek miktarlarının her geçen gün arttığını, bunun yanında mevcut işletmelerinde Genel Destek Programına yoğun taleplerinin olduğunu söyledi.
Lütfullah Aktaş, KOBİ ve Girişimcilere hizmet verirken empati kurarak yaklaştıklarını ifade eden Aktaş, müdürlük çalışanlarının girişimci ve KOBİ’lere kendilerini onların yerine koyarak yaklaştıklarını, bu yaklaşım tarzının desteklerin artmasında önemli olduğuna dikkat çekti.
Kars’ta Girişimcilik Eğitimlerine de yoğun ilgi olduğunu, önümüzdeki günlerde bu eğitimlere devam edileceğini hatırlatan Aktaş, girişimciliğin Kars, bölge ve ülke ekonomisi için önemli olduğunu, KOBİ’lere ve girişimcilere verilen desteklerin ülkeye yatırım, üretim, istihdam ve vergi olarak geri döndüğünü vurguladı.