Sarıkamış Belediyesi tarafından İller Bankası aracılığıyla yüzde 50 destekli (SUKAP) kapsamında yürütülen Sarıkamış Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık su Kolektör Hattı projesi tamamlanıyor.
Belediye Başkanı Göksal Toksoy, şehitler diyarı Sarıkamış’ı, tarihiyle doğasıyla, turizmiyle en yüksek seviyeye çıkarmak ve gelecek nesillere bu kutsal vatan topraklarını en iyi şekilde bırakmanın en büyük arzusu olduğunu belirtti.
Başkan Toksoy, Sarıkamış Belediyesi tarafından İller Bankası aracılığıyla yüzde 50 destekli (SUKAP) kapsamında yürütülen Sarıkamış Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık Su Kolektör Hattı’nın projesinde son aşmaya gelindiğini söyledi.
Eski Kars yolu girişinde inşa edilen tesislerde incelemelerde bulunan Başkan Toksoy, “Şehitler diyarı ilçemizi, tarihiyle doğasıyla, turizmiyle en yüksek seviyeye çıkarmak ve gelecek nesillere bu kutsal vatan topraklarını en iyi şekilde bırakmak bizim en büyük arzumuzdur. İller Bankası aracılığıyla yüzde 50 destekli (SUKAP) kapsamında yürütülen maliyeti 14 milyon TL’yi bulan yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki kolektör hattı ile atık su arıtma tesisimiz bir ay sonra hizmete girecek” dedi.
Göksal Toksoy, “Projenin hizmete girmesiyle arıtılan atık sular, temiz su olarak Sarıkamış’tan Selim’e kadar bütün köylerimizde kullanılabilecek. Bu amaçla çevremizi, doğamızı ve insanımızı bu kirlilikten kurtarmış olacağız. Projenin hayata geçmesinde büyük katkı sağlayan İller Bankası Genel Müdürlüğüne, Erzurum Bölge Müdürlüğüne ve yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bir süre tesislerde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yürütülen çalışmalarla ilgili ilgi firma sorumlusundan bilgiler aldı.
Başkan Toksoy, Sarıkamış’ın gelişmesi, büyümesi ve modern kentler arasında yer alması için gece gündüz çalıştıklarını da sözlerine ekledi.