Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü törenle kutlandı.
Sarıkamış Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene; Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 9’ncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cumhuriyet Savcısı Nurettin Adıgözel, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Tören,Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması,saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Sarıkamış Belediye Başkanımız Göksal Toksoy, Türk milleti bugün bu kutsal topraklarda hür, başı dik ve gururla yaşıyorsa bu 96 yıl önce Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Anafartalar’da vatanı için canını,kanını veren aziz şehitler ve gaziler sayesinde olduğunu belirtti.
Toksoy, Sarıkamış’ın, cesaret, kararlılık, azim ve emre itaatin perçinleşmiş göstergesi olduğunu söyledi.
Başkan Toksoy, “Sarıkamış Tarihi, Türk tarihinin en hüzünlü en dramatik bölümüdür. Şahadet şerbeti içmek için ölüme adım adım yürüyen yiğitlerin varoluş destanıdır. Sarıkamış vatanın, bayrağın, toprağın, kanın, namusun, şerefin mürekkep olduğu, ulvileştiği yerdir.Bundan 96 yıl önce Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Anafartalar’da, Sakarya’da çarpışan, 15 Temmuz darbesine karşı koyan şehit ve gazi olarak tarih yazan insanlar sayesinde bu topraklar vatan olmuştur.Damarlarında ve yüreğinde bu eşsiz insanların sevgisini ve kanını taşıyan her gencin, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözüne bağlı olarak kutsal emaneti sonsuza kadar yaşatacağını ümit ediyor, bu vesileyle başta Sarıkamış’ı tekrar Anavatan’a katan, kurtuluşunu gerçekleştiren, Kars’ın fatihi eşsiz komutan Kazım Karabekir Paşa’ya ve tüm şehitlerimize, gazilerimize şahsım, ilçem, yörem, ülkem ve milletim adına şükran ve minnet duygularımı sunuyorum.Kabirlerinden nur eksilmesin, mekanları cennet olsun. Allah’ın rahmeti onları kuşatsın diyorum. Hepinizi saygılarımla selamlıyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sarıkamış’ın Düşman İşgali’nden kurtuluşunun 96. yıldönümü münasebetiyle Kazım Karabekir Paşa Cami’de şehitler için mevlit okutuldu.