Sarıkamış’ta Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Gaziler Meydanı’nda dezenlenen törene; Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin, Belediye Başkan Vekili Sayım Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet mensupları, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
İlçe Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, Türk Polis Teşkilatı devletin sağladığı imkanlarla, bilim ve teknolojideki yeniliklerden faydalanarak, suç işlemeye mütemayil kişilerin korkulu rüyası olduğunu, suçluların yakalanması ve olayların aydınlatılmasında gelişmiş ülkelerle yarışır duruma gelmenin haklı gururunu yaşadığını söyledi.
Ülkenin huzur ortamının ne kadar önemli olduğunu, bunun için huzuru bozanlara fırsat vermeyeceklerini ifade eden Yaşa Tugay Yalçın, “Demokratik ve laik Cumhuriyetimizi yıkmaya ve bölmeye çalışanlarla sonuna kadar mücadele ederiz. Nereden gelirse gelsin, ister içeriden ister dışarıdan, devlet, millet ve bayrak düşmanlarıyla mücadelemizi ısrarla sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.
Yalçın, “Ülkemizi hainlerden temizleyene kadar, şehit kanlarıyla yoğrulmuş vatan topraklarında aziz şehitlerimiz kabirlerinde rahat uyuduklarına inanana kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Bu anlamda görev başında şehit olan arkadaşlarımızı rahmet ve şükranla anar, şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine, gazilerimize, emeklilerimize ve tüm meslektaşlarım ile fedakar ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Ayrıca bu anlamlı günümüzde bizlerle beraber olan, törenimize katılan herkese şahsım ve teşkilatım adına teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.
Gaziler meydanındaki tören, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin ödüllerini verilmesi, ayrıca başarılı polis memurlarına Kaymakam Karaman tarafından verilen belgelerle sona erdi. Ardından Emniyet Müdürü Yalçın, Emniyet Müdürlüğü’nde tebrikleri kabul etti.