Kars’ta Osmanlı Mahallesi’nin oluşturulması için hayata geçirilen, “Tarihi Dokunun Korunması Projesi” kapsamında acele kamulaştırılması kararına istinaden hak sahiplerinin kamulaştırma bedelleri bankaya yatırıldı.

Konuyla ilgili Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kars İli Merkez İlçesi sınırları içerisinde bulunan taşınmazların “Tarihi Dokunun Korunması Projesi” kapsamında Kars İl Özel İdaresi tarafından acele kamulaştırılması, İçişleri Bakanlığının 21/09/2016 tarihli ve 20811 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. Maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nun 03/10/2016 tarih ve 2016/9304 karar sayılı kararıyla kararlaştırılmıştır. Bakanlar Kurulu kararına istinaden acele kamulaştırma davaları açılmış, Kars 1, 2, ve 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemelerinde görüşülerek, acele kamulaştırma bedelleri belirlenmiş olup, acele kamulaştırma bedelleri Ziraat Bankası Kars Şubesi’nde açılan hesaplara yatırılmıştır” denildi.

Hak sahiplerinin bedelleri alabilmesi için;

Takyidatlı tapu kaydı ve Ziraat Bankası hesap numarası ile Ziraat Bankası Kars Şubesine başvurması, Eğer tapu maliki ölmüş ise; yasal mirasçıların veraset ilanı ve/veya mirasçılık belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ile Ziraat Bankası hesap numarası ile Ziraat Bankası Kars Şubesine başvurması, Hesap numarası olmayan hak sahiplerinin Ziraat Bankası Kars Şubesinde hesap açması gereklidir.

Belirtilen belgeler ile Ziraat Bankası Kars Şubesi’e başvurulmasından sonra ödemeler ibraz edilen hesap numaralarına 27-31 Mart 2017 tarihleri arasında yatırılacak.