Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Serhat şehrin huzur ve güvenliği için görev başında olduklarını belirtti.
Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 171. Yıldönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde program düzenlendi.
Program Emniyet Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenginin sunumuyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda konuşan Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, “Toplum düzenin ve güvenliğinin sağlanması devletin en başta gelen görevidir. Bu amaçla 10 Nisan 1845’te kurulan polis teşkilatı, geçen süre zarfında, eğitim seviyesi, insan kaynakları, ulaştığı teknoloji yönünde örnek gösterilecek bir kuruluş haline gelmiş ve yeniliklere açık, halkımızın değişen beklentilerine cevap verebilecek çok önemli bir kurum imajı kazanmıştır” dedi.
Kars Emniyet Müdürlüğü personeli olarak halkımızın yanında serhat şehrimizin huzur ve güvenliği için görev başında olduklarını ifade eden Faruk Karaduman, “Bizler, ilimizdeki sorunsuz güvenlik anlayışının sürdürülebilir olması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, destek ve katkılarını bizlerden esirgememelerini diliyoruz” diye konuştu.
“DOĞUNUN BU UYGAR KENTİNDE SORUNSUZ GÜVENLİK HİZMETLERİNİN DAHA İLERİ SEVİYELERE ULAŞTIRILMASI İÇİN CAN SİPERHANE BİR BİÇİMDE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kars’ın Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, “Başta terör, asayiş ve kaçakçılık olayları olmak üzere vatandaşlarımızın günlük yaşantısını olumsuz etkileyebilecek bütün olayların üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Kars Polis Teşkilatı olarak ülkemizin en huzurlu şehirlerinden birisi olan doğunun bu uygar kentinde sorunsuz güvenlik hizmetlerinin daha ileri seviyelere ulaştırılması için can siper hane bir biçimde görev yapmaya devam edeceğiz. Bu inançla teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünü kutluyor, devletimizin bekası milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve emekli mensuplarımızı minnet ve şükranla anıyor, bütün mesai arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 171. Yıldönümü programı daha sonra Emniyet Müdürlüğü’nde devam etti. Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, burada tebrikleri kabul etti.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü kutlayarak, Karaduman’a Kars’taki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu’nun 171. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, KARSESOB Başkanı Adem Burulday, STK ve Dernek Başkanları, Emniyet mensupları katıldı.