Son Valiler Kararnesiyle Kars’a atanarak görevine başlayan Vali Rahmi Doğan, kente 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani Antik Kenti’nde bir takım incelemelerde bulundu.
Vali Doğan, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile birlikte Ani’ye geldi. Vali Doğan, Ani’de bulunan tarihi yerleri eşi Gülden Gülizar Doğan ile birlikte tek tek gezen Doğan, Ani’de yürütülen çalışmaları yerinde gördü.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Vali Doğan’a, Ani’nin 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası geçici listesine alındığını ve Ani Ören Yeri’nin Temmuz ayında UNESCO Dünya Miras Listesine alınması bir takım çalışmlar yürüttüklerini belirtti.
Vali Rahmi Doğan, yaptığı incelemelerin ardından beraberindekiler ile birlikte daha sonra Ani Ören Yeri’nden ayrıldı. Vali Rahmi Doğan sırasıyla Kanlı Tabya, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı ve Kars Kalesi’ni de ziyaret ederek İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’dan tarihi yerlerde yürütülen çalışmaların geldiği nokta hakkında bilgi aldı.