AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, seçimlerden sonra uyumadıklarını ve seçime her daim hazır olduklarını söyledi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, 1 Kasım’da gerçekleştirilen erken seçimlerde Kastamonu’dan tulum çıkartarak 3 milletvekilinin de alınması nedeniyle bu günü pasta keserek kutladılar. Pastayı, alınan üç milletvekilinin fotoğraflarıyla süsleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, yaş pastayı keserek 1 Kasım seçimlerinde elde edilen başarıyı kutladılar.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, 1 Kasım 2015’de yeni Türkiye’nin temellerinin atılması için ak kadrolara yüzde 50 gibi bir oyla yetki verildiğini hatırlatarak, “1 Kasım, Kastamonu’da ise yüzde 60 oyla tarih yazarak 3 vekili de ak kadrolara verdiği tarihi zaferin yıldönümüdür. 1 Kasım 2015’de alınan 141 bin 315 oyun 44 bin 400’ünü alarak tarihinde ilk defa merkezde yüzde 57.8, köylerde ise yüzde 67.8 gibi aşılması zor oy oranlarına ulaşarak tarih yazan Merkez İlçe Yönetim Kuruluma, Belediye Başkanım ve Meclis Üyelerime, İl Genel Meclis Üyelerime, Mahalle Başkan ve Yönetimlerime, Sandık Başkanlarıma ve her şeyden önemlisi bizi bu tarihi başarıyı yaşatacak desteğini esirgemeyen hemşerilerime teşkilatım adına şükranlarımı sunarım” dedi.
AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren Kastamonu’daki üç milletvekilinin hepsinin alınmasının hedeflendiğini ifade eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, “Çalışmalarımıza ilk günden itibaren kararlılıkla devam etmiştik. 7 Haziran’dan da ders alarak girdiğimiz 1 Kasım seçimlerinde de 3-0 niyetine diyerek oyumuzu kullanmıştık. Yaradanım yüzümüzü kızartmadı ve 16 yıllık AK Parti tarihinde ilk defa tüm vekilleri alarak 3-0 yaptık. Ancak o günde söylediğimiz gibi 3-0 yapmakla iş bitmedi. Asıl o zaman başladı asıl iş. 3-0’ın hakkını vermek memlekete hizmet yağdırmak, hizmete susamış Kastamonu’yu hizmete doyurmak gerekti. Seçim bittikten sonra köylerimize teşekkür gezileri yaptık. Köylerimizin sorunlarını birebir takip etmeye çalıştık. Merkez İlçe hiçbir zaman uyumadı. Önümüzde ki referandum seçimlerinin çalışmalarına başladık. Biz şimdiden referandum için hazırız. Başkanlık seçimi için de hazırız, uyuyanlar düşünsün” diye konuştu.
Namlı, şöyle konuştu: “Bu inançla 3 vekilimizle beraber merkez ilçede ne yapılmak gerekiyorsa tüm teşkilatımız 1 senedir hizmet yarışında gece gündüz çalışıyoruz. Yılların birikimi birden çözülmüyor tabi ki ama Kastamonulu hemşerilerimin şunu bilmelerini isterim ki bir daha ki seçimler geldiğinde 3-0 verdiğinize pişman olmayacaksınız. Her 3 vekilimiz ve bizler sözlerimizin takipçisiyiz, bu sözlerin önünde engel de tanımayız Allahın izniyle”
AK Parti Kastamonu Milletvekillerinin en son çalışmalarını Hacettepe Üniversitesinde gördüklerini söyleyen Namlı, şunları kaydetti: “Vekillerimiz Hacettepe üniversitesi rektörüne gittiler hemen ekipler harekete geçti ve gerekli çalışmalar hemen başladı. Siyaset bu işleri bürokrata bırakmayınca Allaha Şükür çözülüyor. Hacettepe rektörü değişti. Yeni rektöre gittiler. Mahkemeler davalar konusunda çözülmesi yönünde talimatları vekillerimiz verdi. Şu anda büyük bir ihtimalle çözülecek. Parası zaten hazır.”