AK Parti Milletvekili Murat Demir, kalbi Kastamonu için atan herkesin gelişim ve kalkınma noktasında yardımcı olması gerektiğini ifade ederek yapılacak eleştirilerde yapıcı anlayışın hakim olması gerektiğini söyledi.
Kent Konseyi 13. Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan AK Parti Milletvekili Murat Demir, birlik ve beraberlik içerisinde Kastamonu’yu güzel günler beklediğini söyledi. Bazı eleştirilerin olabileceğini kabul eden AK Parti Milletvekili Demir:
“Elbette bazı eleştiriler, tenkitler olacaktır. Bu eleştiriler olmazsa doğruyu bulmamız imkânsızdır. Ancak Kastamonu son 2 yılda büyük bir değişim gösterdi. Bunu biz göremesek de bölgeyi bilen insanlar rahatlıkla görebiliyor. Değişimi görebilmek için Kastamonu’yu bir bütün olarak ele almamız gerekiyor. Kastamonu’nun gelişmesi noktasında önemli önceliği turizmin gelişmesidir. Turizm elbette gelişiyor. Önceki yıllarda görülmeyen yoğunlaşma özellikle son yıllarda rahatlıkla görülebiliyor. Tanıtım anlamında bir takım sıkıntılar hala devam ediyor. Tanıtım sorununu da çözebilirsek uluslar arası anlamda iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum” dedi.
“Dar döngünün içerisine kendimizi kapatmayalım”
Kastamonulu vekiller olarak boş durmadıklarını, büyük emek sarf ederek çalıştıklarını dile getiren Demir: “Özellikle sanayi alanında yapılacak yeni yatırımlar için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 3 firma ile görüşmeler devam ediyor. Görüşmüş olduğum 3 firmadan en az bir tanesini Kastamonu’ya yatırım noktasında ikna edebilirsek en az bin kişiye istihdam sağlayacak bir kazanım ortaya çıkacak. Zamanında otomobil fabrikasından bahsetmiştim. Ben otomobil fabrikasından bahsettiğimde bazı kesimler gülmüştü. Büyük bir iş ancak büyük laflar edersek Kastamonu’yu potansiyeli olan iller arasına sokabiliriz diye düşünüyorum. Büyük düşünmek zorundayız. Biz büyük düşünelim, yapabildiğimiz kadarını yapalım. Artık hedeflerimizi büyük koymamız gerekiyor. İnebolu Limanı projesi önemli bir aşamaya geldi. Liman projesi hakkında türlü iddialar ortaya atıldı. Ancak bunun böyle olmadığını herkes görecek. Bu liman sadece İnebolu için değil Kastamonu için bir kazanım olacak. Eleştiriler ortaya koyarken somut eleştiriler, yapıcı eleştiriler ortaya koyalım. Eksik noktaya virgül koyalım ki Kastamonu için bir şeyler yapalım. Yıkıcı eleştirilere devam edersek geçmişten gelen dar döngünün içerisine kendimizi kapatmış oluruz. Kastamonu için önemli görülen projeleri destekleyelim. Körü körüne karşı çıkmayı bırakarak geleceği düşünelim. Cumhuriyet Meydanı için düşünülen otopark projeni ben destekliyorum. Dünyanın pek çok ülkesindeki meydanlarda araba göremezsiniz. O ülkelerde trafik yer altına alınmış durumda. Bu Kastamonu’da da yapılabilir. Zaten merkezde her yerde otopark alanı üretmek gibi bir şansınız yok. Ben şahsen bu projeyi yürekten destekliyorum. Sadece meydanın üst dokusunu koruyarak, araç giriş çıkışlarını şehrin merkezine rahatsızlık verecek şekilde ayarlamayarak bu proje hayata geçirilebilir” diye konuştu.
“Kastamonu’yu merkezden ibaret görmeyelim”
Kastamonu için bir şeyler yapılması gerektiğini ancak Kastamonu’yu bir bütün olarak ele almanın daha doğru olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Murat Demir: “Tatil için başka illere gitmek yerine ilçelerimizi kalkındıralım. 15-20 dakika fazla yol gidelim Cide’ye, Doğanyurt’a, Abana’ya, Çatalzeytin’e gidelim. Önce biz kendimizi kalkındıralım. Sahil ilçelerimizde muazzam bir yoğunluk var. Ulaşım konusunda belli sıkıntılar olduğu doğrudur. İlçelerimizi il merkezimize bağlayan yollarımızda biraz iyileştirmeler yaparsak belli sorunları kısmen de olsa çözmüş oluruz. Artan nüfusa paralel olarak bizim de yatırımlarımızı hızlandırmamız gerekiyor. İnebolu ilçemizde geçmişten gelen bir sıkıntı var. Dışarıdan İnebolu’ya gelen misafirlerimiz bu sıkıntıları görüyorlar ve tepki gösteriyorlar. Bu yüzden İnebolu turizm anlamında gelişemiyor. Yerel yönetimler olarak bakışımızı değiştirmemiz gerekiyor. Diğer ilçelerimiz özelikle yaz aylarında nüfusunu 10’, 15’e katlarken İnebolu bunu yapamıyorsa biz kere düşünülmesi gerekiyor. Bazı eksikliler var. Kurumlarımız çalışarak eksiklikleri gidermeye çalışıyor. Lakin turizm konusunda en ciddi sıkıntı fırsatçılık yapılmasıdır. Antalya’nın fiyatlarının üzerinde bir fiyat bizim ilçelerimizde ortaya çıkıyorsa bir sorun var demektir. Böyle fırsatçılar ortaya çıktığı zaman turist gelmiyor diye dövünmenin de bir anlamı yok. Sezon başlamadan önce belediyelerimiz, ilgili kurumlarımız bir araya gelerek sorunlara köklü çözümler üretmeli ve gelen misafirleri kaçırmayacak radikal kararlar almalıdır” açıklamasında bulundu.