Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu’nun teşvikte beşinci bölgede yer alması gerektiğini belirterek, Taşköprü sarımsağının dünya markası haline geleceğini söyledi.
Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu’nu kabulünde konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, göreve geldiğinde Taşköprü Sarımsağının, festivallerle tanıtılmasının tek başına yeterli olmadığı görüşüne vardıklarını belirterek, “Acilen marka tescili gerekiyordu ve bunu yaptık. Marka tescili o kadar önemli ki, dünyada marka bazen tesislerden ve üründen daha pahalı. İyi bir marka, kurulu bir tesisten ve üründen daha pahalı. Bu kadar kıymetli ve kaliteli bir ürünün marka tescilini hemen yaptık. Gros marketlerde markasız ürünü rafıma koymayacağım yönünde karar aldı. Gittik, Metro ile görüşme yaptık. Şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim, Reis Gıda Taşköprü Sarımsağı’nın gelişiminde önemli rol oynadı. Onun için kendilerine teşekkür ediyorum. Sarımsak ile ilgili Taşköprü’de bütün herkes üzerine düşeni yaptı” dedi.
“TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI DÜNYA MARKASI OLACAK”
Tüm bunlara rağmen Taşköprü Sarımsağı ile ilgili yapılanların halen yeterli olmadığının altını çizen Başkan Arslan, “Biz, eğer dünyanın en kaliteli sarımsağı isek dünya markası olmalıyız. Dolayısıyla, dünya da geçerliği olan yeni bir coğrafi işareti, yani dünya da kabul gören bir marka için harekete geçtik. Bizim şu an elimizdeki marka tescili, Türkiye’yi kapsıyordu. Şimdi dünya markası olarak tescilinin yapılması için başvuruda bulunduk. Bu süreç iki yılı geçiyor” diye konuştu.
Arslan, “Vatandaşlar bize belediye hizmeti için gelmiyor, bu çok ilginçtir. Birçok belediye başkanı arkadaşımız da aynı şeyi söylüyor. Yine masamıza ufak tefek talepler geliyor, bunlara bakıyoruz ama bu farklı bir konu. İnsanımızın yapısından mı kaynaklanıyor anlamış değiliz. Vatandaşımız, belediye hizmeti için Taşköprü Belediye Başkanı’na çok az geliyor. Gelenlerin daha çok iş veya atama gibi talepleri oluyor. Belediyecilik ile ilgili talep alamıyoruz. Bu da zaman zaman bizleri rehavete düşürebilir. Aslında bu çok kötü bir şey” şeklinde konuştu.
“POMPEİPOLİS’E OKULLARIMIZ GELMELİ”
Pompeipolis’in turizme kazandırılması yönündeki çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Arslan, “2006 yılında Almanya Münih Üniversitesi tarafından başlatılan Pompeiopolis kazıları 10 yıldır aralıksız olarak devam etmekte olup kazı başkanı Prof. Dr. Latife Summerer’in geçtiğimiz yıllarda Kastamonu Üniversitesi bünyesine katılmasının ardından kazılar yerli kazı statüsünde Kastamonu Müzesi tarafından yapılmaya devam etmektedir. Ayrıca 2014 yılında bölgeyi ziyaret eden turistlere bir Sunum Merkezi yapıp çıkan eserleri sergilemek amacıyla bir Depo Müzeyi kazı alanının hemen yanında hizmete geçirdik. Buranın acilen turizme kazandırılmasını birçok kişi olduğu gibi ben de istiyorum. Orada hazırladığımız sunum merkezi de oraya bir anlam kattı. Okullarımıza sesleniyorum, bir program dahilinde sınıflarımız buraya getirilebilir ve yerinde sunum yapılabilir. Bölgede çıkan eserleri, büyük uğraşlar sonucu kapalı alana aldık, restore ettik ve koruma altına aldık” ifadelerini kullandı.
Teşvik Yasası ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Arslan, “Kastamonu olarak biz beşinci bölgede olmak zorundayız. Dördüncü bölge ile Kastamonu’da sanayiyi güçlendirmemiz mümkün değildir. Sinop ve Çankırı beşinci bölgede yer alırken, biz dördüncü bölgedeyiz, bu doğru değildir. Siyasilerimizin bu işin peşinde olduklarını ve çalıştıklarını biliyoruz, inşallah kısa sürede bu sorunu aşarız” dedi.
Son iki yılda kamulaştırma çalışmalarının yaklaşık 3,5 milyon TL karşılığında hızlı bir şekilde tamamlanarak alt yapı ihalesine hazır hale getirilen Taşköprü OSB’ye değinen Arslan, şöyle konuştu: “Devletimizin şu anki politikası olan OSB’lerde anahtar teslimi fabrika yapımından mutlak suretle yararlanmak istiyoruz. Yatırımcı için daha teşvik edici ve yatırımcı direk makineye yatırım yapacak. Kısa süre sonra bölgede fabrikaların yükselmeye başladığını görebiliriz.”
AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNE ÖVGÜ
AK Parti belediyeciliğinden övgüyle söz eden Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “AK Parti tarafından belediye başkanlarına yönelik geçtiğimiz hafta yapılan sempozyuma dikkatinizi çekmek istiyorum. Çok samimi bir şekilde bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. AK Parti, belediyecilikte çok başarılı diyebilirim. Zaten iktidarı da getiren belediyelerdeki başarıdır” dedi.