Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün “Çankırı’da Seçilmiş Turizm Zenginliklerinin Tanıtım Projesi”nin mali destek sözleşmesi imzalandı.
KUZKA, 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Çankırı’ya ait turizm değerlerinin tanıtılmasını amaçlayan “Çankırı’da Seçilmiş Turizm Zenginliklerinin Tanıtım Projesi”nin mali destek sözleşmesi Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Karatatar ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ramazan Çağlar tarafından Genel Sekreterlik makamında düzenlenen törenle imzalandı.
ÇANKIRI TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
İmza töreninde projeye ilişkin açıklamalarda bulunan KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, “Ajansımızın Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklediğimiz “Çankırı’da Seçilmiş Turizm Zenginliklerinin Tanıtım Projesi” ‘nin Çankırı turizmine tanıtım konusunda önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Proje ile Çankırı’da Turizm değerlerinin tanıtılmasında ihtiyaç duyulan tanıtım materyallerinin hazırlanmasının yanında turizm değerlerinin ve etkinliklerinin tanıtılmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çankırı’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın yüzde 100 hibe desteği ile Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından uygulanacak 56 bin TL bütçeli “Çankırı’da Seçilmiş Turizm Zenginliklerinin Tanıtım Projesi” kapsamında Çankırı Yeni Müze Binası tanıtım afiş ve broşürlerinin hazırlanması, inanç turizmi açısından büyük önem taşıyan Hacı Murad-ı Veli Türbe ve Külliyesi’nin tanıtımı ve İstiklal Yolu etkinlikleri kapsamında yapılacak olan ultra maraton ve diğer etkinliklerin hazırlık toplantılarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.