AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, Çorum’dan Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğüne ataması yapılan Dr. İsmail Yücel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Kastamonu’da sağlık alanındaki çalışmalar ve yatırımların görüşüldüğü ziyarette, AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, yakın zamanda açılacak olan yeni Kastamonu Devlet Hastanesi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Metin Çelik, yeni göreve başlayan Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel’in, Kastamonu’ya büyük katkılarda bulunacağını ve en iyi şekilde hizmet vereceğine inancının tam olduğunu belirtti.
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sağlık alanında Kastamonu’nun en iyi şekilde hizmet alması için gerekli tüm gayreti fazlasıyla göstereceklerini söyledi.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Metin Çelik, yeni devlet hastanesinin yaklaşık 102 milyon TL’ye mal olmasının beklendiğini belirterek, hastanenin Ocak 2017’de Kastamonu’nun hizmetine açılmasını hedeflediklerini kaydetti.
Açılacak olan yeni devlet hastanesi ile birlikte Kastamonu’da da sağlık alanında bir milat olacağını vurgulayan Çelik, sağlık hizmetinde yaşanan birçok sıkıntının da ortadan kalkmış olacağının altını çizdi.
Çelik, yeni devlet hastanesinin açılmasıyla bünyesinde birçok branşı da barındıracağını ifade ederek, özellikle Onkoloji Tedavi Merkezi ve Anjiyografi Merkezi ile Kastamonu’dan başka şehirlere taşınan sağlık arayışlarının sona ereceğini söyledi.
Yeni devlet hastanesinde 516 yatak kapasitesinin olduğunu söyleyen Çelik, yeni hastanede 264 oda,45 Adet Yoğun Bakım,18 adet Yenidoğan ve 9 Çocuk Yoğun Bakımın bulunacağını açıkladı.
Ziyarette Milletvekili Çelik’e, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Uyanık’ta eşlik etti.