Cide Belediyesi, yeni hizmet binasını düzenlediği törenle hizmete açtı.
Hizmet binasının açılışına Vali Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Murat Demir ve Metin Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Cide için sevinç ve bayram günü olduğunu söyleyen Vali Mesut Yıldırım, “Uzun zamandır bu kadar şevkli ve kalabalık bir halka denk gitmemiştim. 15 Temmuz sürecini şükürler olsun atlattığımızı düşünüyorum. Onun dışında Cide’de meydana gelen sel felaketinde de yaralar sarılmaya devam ediyor. Cide’nin havasının kapalı olmasına bakmayın ben, Cide’yi her zaman aydınlık olarak görüyorum. Tıpkı insanlarımız gibi. Her manada Cide’mizin ilimizdeki yeri ayrı. Deniziyle, toprağıyla, taşıyla, ormanıyla özelliklede insanıyla ilimize değer katan ilçelerimizden biri. Bu gücünüzü 15 Temmuz gecesi tüm Kastamonu’da olduğu gibi hem dik duruşunuzla hem de iradenize sahip çıkmanızla gösterdiniz. Ayrıca aranızdan birisini TBMM’ye gönderecek kadar güçlü olduğunuzun farkındayım. İnşallah daha güzel hizmetlerle sizlerle beraber olacağız” dedi.
Açılışını yapacak olacakları Cide Belediyesi yeni hizmet binasının ilçe için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Yıldırım, “Geldiğimiz noktada hükümetimizin politikaları çerçevesinde hükümetimizin işlediği fonksiyonu biz saygıdeğer vatandaşlarımız için çok sayıda önemli hizmeti belediyelerden alır hale geldik. Cide Belediyesine gittiğinizde burada görev yapan kamu görevlilerinin iyi koşullarda sizlere hizmet etmesi önemli. Kamu görevlilerinin şevklerini arttıracak, sizlere hizmet sunarken başta güler yüzlü olmak kaydıyla, daha güzel koşullarda hizmet verecekler. İlçenizin belediyesine gittiğinizde bu ortamda olmaktan sizlerde mutluluk duyacaksınız” diye konuştu.
Vali Yıldırım, çok kısa sürede Cide Belediyesine yeni hizmet binası kazandırdığı için ve Cidelilerin sadece el birliğiyle değil gönül birliğiyle icra ettiğini ifade ederek, bu hizmeti kısa bir sürede tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yeni belediye hizmet binasının Cide’ye kazandırılmasında büyük emek veren Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir’e teşekkür eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ise, “Sayın Başkanımız ilerleyen dönemlerde ilçeye kazandırdığı birbirinden güzel bu eserlerle her zaman anılacaktır” dedi.
15 Temmuz gecesinde ve sonrasında kendilerine destek veren Cide halkına da teşekkür eden Demir, “15 Temmuz gecesi ve sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Cide’de de halkımız, sabahlara kadar sokaklarda demokrasi nöbeti tuttular. Kastamonu’nun Cideli bir milletvekili olarak Cide Devlet Hastanesini diğer milletvekili arkadaşlarımızın da destekleriyle ihale aşamasına getirdik. Şuanda tek pürüz arsa tahsisi kaldı. Tahsis yapıldığı an ihale sürece başlayacak. Bu bölgelerin kalkınması için her türlü imkanı ve desteği vereceğiz. Cide’de son yılların en büyük sel felaketi yaşandı. Bizde çağrıda bulunmuştuk. Sağ olsunlar siyasilerimiz, sayın valimiz, Belediye Başkanımız Tahsin Babaş bu çağrımıza destek verdi. Tüm imkanlarını ilçemize seferber ettiler. Bu sayede bir nebzede olsa Cide ilçemizin yaraları sarılmış oldu” diye konuştu.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, Cide Belediyesine yeni kazandırılan hizmet binasının açılamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir’in ilçesine hizmet etmek için ekibiyle birlikte var gücüyle çalışıyor. Cide-Kurucaşile arasındaki yolda çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu beklentileri karşılayacağız. Bu hepimizin boynunu borcudur. Cide Devlet Hastanesi’nin yatırım programına alınmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Cide, Kastamonu’ya bağlanarak daha da güçlenmelidir. Bu yüzden Cide-Kastamonu yolunun standartlarının yükseltilmesiyle ilgili olarak önümüzdeki dönemde çalışmalar başlayacak. Kastamonu’da devlet hastanemizi inşallah yılbaşına kadar hizmete açıyoruz. Yeni açılacak hastanemiz, her türlü imkanlarıyla daha iyi hizmet verecek. Bundan Cideli hemşehrilerimizinde istifade etmesi için yolun standardının yükseltilmesini planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Çelik, 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’de olduğu gibi Kastamonu’da da ilçeleriyle birlikte vatandaşların kendilerine sahip çıktığını ve bu yüzden tüm hizmeti hak ettiklerini kaydetti.
Seçim beyannamesinde Cide’ye yeni belediye hizmet binası yapacaklarının sözünü verdiklerini fakat bunun için hiç yaralarının olmadığını söyleyen Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir de, “Biz, verdiğimiz sözü tutmak için Cideli işadamlarımızla görüşmeye başladık. Sağ olsunlar hangi işadamımızla görüştüysek bize destek ve yardımcı oldular. Cide Belediye Meclisi’nde eski binanın yıkılıp yerine yeni bina yapılması yönünde görüş belirttiğimde bütün meclis üyesi arkadaşlarımız bu fikrimize destek verdi. 15 Temmuz gibi talihsiz bir süreç geçirdik. Belediyemizin meydanında nöbet tutarken binamızın kabası bitmişti. Hainler emellerine ulaşsaydı bu bina bu şekilde kalacak diye üzülmüştüm. Allah onlara fırsat vermedi ve binamızı bitirdik” dedi.
15 Temmuz gecesi Cide’nin üç tane demokrasi şehidinin bulunduğunu hatırlatan Demir, “15 Temmuz gecesinin ardından yüzyılda bir görülecek sel felaketi ilçemizi vurdu. Sayın valimiz ve siyasilerimiz bizleri yine yalnız bırakmadı ve Cide halkının yanında oldular. Bu sayede selden zarar gören Cidelilerin yaraları sarılmış oldu” diye konuştu.
Siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp birlik olma zamanının geldiğini ifade eden Demir, yeni hizmetlerin daha iyi şartlarda ve ortamlarda verilebilmesi için yeni belediye hizmet binasının Cide’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından Vali Yıldırım ile beraberindekiler, yeni hizmet binasının kurdelesini kesti ve binayı gezdiler. Daha sonra Vali Mesut Yıldırım, Cide Halk Eğitim Merkezinde muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Vali Yıldırım, sorunların çözümü için yetkili kurum müdürlerine talimatlarda bulundu.