Ülkede kalkışılan askeri darbe girişimine tepki gösteren Kastamonu Cideliler, demokrasi nöbetini üç gün ve gecedir sürdürüyor.
Cide eski Belediye Meydanında üç gün ve gecedir aralıksız olarak demokrasi nöbetini sürdüren Cideliler, dev Türk Bayrakları açarak darbe girişimcilerine Cide’den ülkenin bölünmez bütünlüğü için net olarak mesaj vermeye devam ediyor. İlçede görüş fark etmeksizin her kesimin tepki gösterip kınadığı darbe kalkışması için Cideliler tek yürek oldu.
İlçe Kaymakamı Fatih Demir, Belediye Başkanı Nejdet Demir, Emniyet Müdürü Hamdi Yeşilyurt, İl Encümen Üyesi, Mevlüt Ersin, AK Parti ilçe Başkanı Hüseyin Ergün, Genlik Kolları Başkanı Mustafa Ergün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Çalışkan ve Cide halkı demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor. Cideliler meydana kurulan sine-vizyon ile anlık olayları takip ediyorlar. Hiçbir taşkınlığın ve olağan dışı durumun yaşanmadığı ilçede, "Cideliler, ülkeye demokrasi tam olarak gelene kadar nöbetlerini sürdüreceklerini" belirttiler.
"Her şey ülkem için"
Cide’de yaşayan ilçe sakinlerinden Ramazan Arslan, "Darbelerin iyisi olmaz, ülkesini seven insanda bunun karşısında durur" dedi.
Kalkışılan darbe girişimini herkes gibi TV kanallarından öğrendiğini anlatan Arslan, "TRT’de ki bildiri sonrası Cumhurbaşkanımızın TV’den yaptığı açıklamasına kulak verdik. Darbelerle ülkemizin ne kadar geriye gittiğini görmek için, illaki o zamanları yaşamak gerekmiyor, bunları öğrenmek için araştırıp okumanız yeterli. Bu konu ülkemiz için çok önemli, böyle bir konuda siyasi görüş fark etmemesi gerekir diye düşünüyorum. Ben ülkemi çok seviyorum. Bu yüzden üzerime düşen her görevi, bir birey olarak sonuna kadar yapacağım" dedi.