Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yıldönümü, Çatalzeytin’de düzenlenen törenle kutlandı.
Çatalzeytin Mermerpark’ta ’de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlık çelenkleri konuldu. Bu yıl ilk defa Jandarma, Cumhuriyet Bayramı’nda çelenk koymadı. Fener alayı eşliğinde yağmur altında Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalar, Orman İşletme Müdürlüğü önünden dönülerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
Sabah erken saatlerde Kaymakamlık’ta kutlamaların kabulüyle süren kutlamalar, Havanın kapalı oluşu nedeni ile saat 10.00’da spor salonunda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kaymakam Recep Koşal, Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladılar. Kutlamalarda söz alan Kaymakam Recep Koşal, “Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü hepimize kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan yolumuz şanlı zaferlerle doludur.93 yıldır ülkemiz her alanda gelişmekte ve kalkınmaktadır. Dünyadaki mazlum ülkelerin temsilcisi Türkiye Cumhuriyetidir. Vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya 15 Temmuz’da Türk halkı gösterdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum" dedi.
Lise öğrencisi Hasret Ünlü’nün Cumhuriyet ile ilgili konuşmasından sonra lise kompozisyon birincisi Sedanur Özcan, ortaokul kompozisyon birincisi Gizem Özmen, şiir birincisi Gökhan Türkmen şiir ve kompozisyonlarını okudular. Cumhuriyet konulu şiir, resim, kompozisyon ve Cumhuriyet koşularında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra öğrencilerin okudukları şiirlerle devam eden program Beden Eğitimi Öğretmeni Zafer Tuyli yönetiminde okul yöneticileri öğretmen ve öğrencilerin katıldığı resmi geçitle sona erdi.