Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC)’nin, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından “2016 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında desteklenmeye değer bulunan, Basın İlan Kurumu (BİK) Kastamonu Şube Müdürlüğü’nün de iştirakçi olduğu “Gazetecilik ve Medya Eğitimi” dün başladı.
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve 28 Mayıs Cumartesi günü sona erecek eğitim faaliyetinin açılış töreni dün yapıldı. Programın açılışına KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru, KGC Başkanı Erkan Yılmaz ve gazeteciler katıldı. Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Haluk Birsen, dün Basın Ahlakı konusunda sunum yaptı. Birsen bugün Basın Mevzuatı ve Sosyal Davranış, yarın ise Spor Haberciliği konularında sunum yapacak. Yine Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Deniz Kılıç ise 26 Mayıs Perşembe günü Haber Yazma Teknikleri, 27 Mayıs Cuma Basın Fotoğrafçılığı, 28 Mayıs Cumartesi günü de Sayfa Tasarım konularında eğitim verecek.
“BİZİM İÇİN İNSANIN GELİŞTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı olarak insanın geliştirilmesine yönelik faaliyetlere hep önem verdiklerini ve daha da önem vereceklerini söyledi.
Çağlar, “Kalkınma genel de hep binaların yükselmesiyle, farklı bir takım işlerle anlaşılıyor. Halbuki o binaların içerisinde çalışacak insanlar olmayınca, oraları dolduracak insanlar yetenekli insanlar olmayınca çok da bir anlam ifade etmiyor. Bizim için insanın geliştirilmesi çok daha önemli. Bu projeyi de onlardan birisi olarak görüyoruz. Bölgemiz yükselmesi ve kalkınmak için yapılan her işin mükemmel yapılması gerekiyor. Her birimizin yaptığı işi mükemmel yapması gerekiyor. Bu da onlardan birisidir. Bu konu da katkıları için cemiyetimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah arkadaşlarımıza da faydalı bir eğitim olur. Kendileri de bu tür eğitimleri devam ettirmek için bize talep de bulunurlarsa biz de önümüzdeki senelerde bu işi devam ettirmeye hazırız” diye konuştu.
“YAZILI BASIN DAHAUZUN SÜRE VAR OLACAK”
BİK Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru ise, böylesine önemli bir projede iştirakçi olmalarının gururunu yaşadıklarını söyledi. Kuru, “Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, Kastamonu basını için güzel projeler gerçekleştiriyor. Bu tür eğitimlerin, gazeteciler için faydalı olacağına inanıyoruz ve kurum olarak sonuna kadar destekliyoruz. 6 gün boyunca güzel bir etkinlik olmasını temenni ediyoruz. Bu projeye destek olan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na da teşekkür ediyoruz. İnternet haberciliği her ne kadar yazılı basın için risk olarak gözükse de, daha kaliteli ve güzel gazetelerle, dizgilerle, haberlerle ve köşe yazılarıyla yazılı basınımızı daha uzun süre muhafaza edeceğimize inanıyoruz” dedi.
“EĞİTİM FAALİYETİ TÜM GAZETECİLERİMİZE AÇIK”
KGC Başkanı Erkan Yılmaz’da, öncelikle eğitim faaliyetinin açılışına katılan KUZKA Genel Sekreteri’ne ve tüm meslektaşlarına teşekkür etti.
Eğitim çalışmasının öneminin altını çizen Başkan Erkan Yılmaz: “Bize 5 yıl, 10 yıl sonra Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nde ne yaptınız diye sorduklarında ‘Biz birçok konu başlığını içinde barındıran Gazetecilik ve Medya Eğitimi projesini hayat geçirdik. Burada çok değerli meslektaşlarımız tecrübelerine tecrübe kattılar’ diyebileceğiz. İnanın; meslektaşlarımıza bu şekilde katkıda bulunmak belki de en fazla gurur duyarak söyleyeceğimiz iş olacak. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Sadece bir kişinin, Kastamonu basınının onurunu zedeleyebilecek hareketi kendisine değil, Kastamonu basınına eksi olarak yazılmaktadır. İşte tam bu noktada sizlerden en önemli beklentim ve ricam; bu tür davranışlarda bulunulmaması ve buna izin verilmemesidir” dedi.
Yılmaz, 28 Mayıs Cumartesi gününe kadar sürecek olan Gazetecilik ve Medya Eğitimi programına ilimiz genelindeki tüm gazetecilerin katılımını beklediklerini açıkladı.