Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde, ’Kanser Nedenleri ve Kanserden Korunma Yolları’ ile ’Otizm’ konulu konferans düzenlendi.
Hanönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen kanser çeşitleri ve korunması ile otizm konulu konferansı Hanönü Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Fatih Yılmaz ile Yeşim Sipariş tarafından verildi. Dr. Fatih Yılmaz, "Kanser dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve kanser taramaları ile erken teşhis imkanlarının bulunması bu konudaki sağlık politikalarının dünya genelinde her geçen gün güncellenmesine yol açmaktadır" diye konuştu. Dr. Yeşim Sipariş ise, Otizm konusunda verdiği konferansta, erken çocukluk dönemi hastalığı olarak görülen otizm hastalığının tanımı, hastalığın tespitine yönelik izlenmesi gereken yol ve yöntemler, otistik çocuklara yönelik davranış ve eğitimleri konularında bilgiler aktardı.
Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, YİBO Müdürü Cemil Yalçın, vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.