15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı sert tepki gösterdi. Başkan Kayıkçı, Türkiye’nin önüne konan tuzakları bertaraf ettiğini ve hain girişimden güçlenerek çıktığını kaydetti.
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Kayıçı darbe girişimini kınadı. Başkan Kayıkçı cesaretli Türk Milleti’ne şükran duyguları iletirken, hainler korkakların da unutturulmayacağının altı çizildi.
Başkan Mehmet Kayıkçı şu ifadelere yer verdi: “Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, kararlılıklarıyla ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. O gece sokaklarda meydanlarda. Sünni Alevi, Türk Kürt, Çerkez Roman, sağcı solcu, zengin fakir yoktu. Tek yürek tek bilek olmuş, iradesine sahip çıkan büyük Türk Milleti vardı. 15 Temmuz Türk Milletinin tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye üstesinden geldiği her saldırıda zayıflayarak değil tam tersine güçlenerek ortaya çıkmaktadır. Bu günkü Türkiye 15 Temmuz gecesinden daha güçlüdür.”
“Hainlerle vatan evlatlarını ayırmamız gerekiyor”
İl Genel Meclisi Başkanvekili Mehmet Ataş ise 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin tamamen hainlik olduğunu vurguladı. Ataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim bu saatten sonra yapmamız gereken şanlı Türk ordumuzda bulunan vatan evlatları ile vatan hainlerini ayırmaktır. Güvenlik güçlerimize, siyasilerimize güvenmeliyiz. Başımızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider olmasaydı bugün durum çok farklı olurdu. Bu gerçeği göz ardı etmemek gerekiyor. Kimse meydanlara güvenip kendisini sokaklara atmazdı. Bütün siyasilerimize siyaseti amaç değil araç olarak gördükleri için teşekkür ediyorum. Ülkemizin birliği, beraberliği söz konusu olduğu zaman tüm milletimiz birleşti. Bütün siyasiler, sivil toplum kuruluşları, el birliği yaptı. Bizim bu konudan artık ders almamız gerekiyor. Türkiye çok badireler atlattı. Hep ders aldık dedik ama geldiğimiz noktada ders almadığımız ortaya çıktı. Birilerine güvendik, sırtımızdan hançerlendik. Devletimize, adaletimize güveniyoruz. Hainler hak ettiği en ağır cezayı alacaktır.”