Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, riskli binalarını yenilemek isteyen vatandaşlara ‘birliktelik’ çağrısında bulunarak proje çalışması yapabilmek için onay istedi.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş, riskli binalarını yenileme talebinde bulunan daire sahipleriyle dün Belediye Toplantı salonunda bir araya geldi. Candaroğulları Kooperatif Evleri, Şeker Blokları, Şirin Yuva Blokları, Mutlular Blokları ve Fidan Blokları’nda ikamet ederek binalarının yenilenmesi talebinde bulunan daire sahiplerinden Başkan Babaş, proje yapılması için onay istedi.
Belirlenen bölgedeki riskli binaları ada bazında değerlendirilerek yenilene bileceğini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Burada siz daire sahiplerinin anlaşması çok önemli. Biz şuanda sizlerden proje yapmak için onay istiyoruz. Bu onayı verirseniz bu binalar için proje hazırlayacağız” dedi.
Geniş bir alana proje çizileceğinden bahseden Belediye Başkanı Babaş, yapılacak projenin çok büyük ve önemli olduğunun altını çizdi. Belirlenen alandaki vatandaşların mağdur olmasını istemediğini ve risksiz binalarda ikamet etmeleri için böyle bir toplantı gerçekleştirdiğini de vurgulayan Babaş, şunları söyledi: “Sizlerin yoğun talepleri sonrasında bu toplantıyı gerçekleştirdik. Site ve apartman yöneticileri mülk sahiplerinden proje yapmamız için onay alacaklar. Bizler projeyi yaptıktan sonra tek tek herkese konuyu anlatacağız. Ada bazında anlaşılarak yapılacak proje vatandaşlarımızın yararına olacak. Aksi taktirde parsel olarak kentsel dönüşüm bu bölge için kolay gözükmüyor. Benim amacım vatandaşlarımızın risksiz binalarda oturması. Anlaşma hızla sağlanırsa bizlerde hızla projeyi hazırlarız. Daire sahipleri anlaştığı anda hazırlanacak projede vatandaşlarımızın mağdur olmayacağını bilmesi gerekli. Şuanda konuştuğumuz binaların ekonomik ömürleri tükenmiş durumda. Herkes birlik beraberlik içinde olursanız binalarınız çağdaş hale hızla dönüşür. Burada yapılacak binalarda otoparkta olacak. Biz Kastamonu’muzun her alanda gelişmesi için yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Onun için ada bazında yapılan düzenlemelerde vatandaşlarımızın yararına olacak konuları iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Bu sayede yapılacak dönüşümlerde vatandaşımıza her hangi bir maddi külfet olmayacak. Ben sonuna kadar yanınızdayım. Bu proje yapılırsa Kastamonu’nun en güzel siteleri ortaya çıkacaktır.”
Site yöneticileri ve toplantıya katılan daire sahipleri Belediye Başkanı Tahsin Babaş’tan tam anlaşma sağlanması için bir aylık süre istediler. Bu süre içerisinde dairelerde ikamet eden vatandaşlardan tek tek proje yapımı için onay istenecek.