Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Kastamonu’da öğrencilere il genelinde 500 adet, şehir merkezinde ise 120 adet bisiklet dağıtıldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin teşviki amacıyla, öğrencilere bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan bisiklet dağıtım töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı proje ile çocukların çeşitli hastalıklardan korunacağını ifade eden Vali Şehmus Günaydın, genel bütçeden sağlık harcamalarına çok ciddi miktarda kaynak ayrıldığını ifade etti. Türkiye’nin gelişmiş ülkelerden daha fazla sağlığa kaynak ayırdığını söyleyen Vali Günaydın, “Yetişkinler açısından ortaya çıkan, yüksek tansiyon, şeker, kolon kanseri, diyabet ve buna benzer hastalıklardan korunmanın en önemli faktörü hareket ve beslenme alışkanlığımıza dikkat etmektir. Çocuklarımızı da bu tür hastalıklardan korumanın en etkili yolu, yine onlara hareket ettirmek ve oyun alanları açmak. Ben bu güzel faaliyetin ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sağlıklı yetişmesinde önemli bir etki yaratacağını düşünüyorum” dedi.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise, Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği projenin anlamlı olduğunun altını çizdi. Bu tür projeler sayesinde sağlıklı yaşamın artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Çelik, öğrencilerin bisikletlerine kavuşmalarını görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, Kastamonu Belediyesi olarak projeyi desteklediklerini ve bu konuda belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.
Sağlık Bakanlığı’nın 29 Eylül 2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında ülke genelinde ’Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Çalışmaları’ yürütüldüğünü dile getiren Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu ise, proje ile Türkiye genelinde 1 milyon adet bisiklet dağıtımının hedeflendiğini ve Kastamonu’da 2015 yılında 343 adet bisikletin Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildiğini hatırlattı.
2016 yılı için dağıtılması düşünülen bisikletlerden, 500 tanesinin dağıtımını gerçekleştirdiklerini aktaran Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, "Bisikletlerimizi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu okullarımızda öğrencilerimiz ile buluşturacağız. Çağımızın en büyük problemlerinden birisi gün içersinde yeterince fiziksel aktivite yapmamamızdır. Bu durum obezitenin yanı sıra; kas iskelet sistemi hastalıklarına, kolon kanserine, diyabet ve hipertansiyona zemin hazırlamaktadır. Bu yönüyle de günümüzde yetersiz fiziksel aktivite, neden olduğu kronik hastalıklar sebebiyle önemli bir Halk Sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.