Kastamonu’da Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, başta şehit polisler olmak üzere tüm şehitler için mevlit okutuldu.

Türk Polis Teşkilatı 173’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. 4-10 Nisan tarihleri arası kutlanan Polis Haftası dolaysıyla Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, tarihi Nasrullah Camii’nde İkindi Namazına müteakip Mevlidi Şerif okuttu. Mevlidi Şerif programına Kastamonu İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, emniyet müdür yardımcıları, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Türkiye’nin en önemli kurumlarından olan Türk Polis Teşkilatı’nın 173 yıldır milletin yanında olduğunu belirterek, hayatını kaybeden polis şehitlerini ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi. Aydın, verdiği vaazda polis teşkilatının vatandaşın güvenliği için önemli görevler üstlendiğini kaydetti.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve mevlidi şerifin ardından İl Müftüsü Osman Aydın’ın yaptırdığı duada, vatan savunması için başta polisler olmak üzere tüm şehitler için eller semaya açıldı. Yapılan duanın ardından cemaate emniyet teşkilatı tarafından mevlit şekeri dağıtıldı.