Kastamonulu yazar Ali Bayram, 15 Temmuz’da kalkışılan darbe girişimin şifrelerini "O Gece Özel Harekat" adlı kitabında yazdı.
15 Temmuz gecesinin tüm kriptolarını “O gece Özel Harekat” kitabında yazan Ali Bayram, Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığının 15 Temmuz gecesi ilk hedef alan yerlerden olması ve Polis Özel Harekatın o gece onlarca şehit vermesinin sır perdesini araladı. “O Gece Özel Hareket” kitabında cuma gecesini yaşayan polislerin anlattıkları ve yaşananlar kitapta yer alıyor.
Kitap hakkında, "CIA başta olmak üzere Alman İstihbaratı BND tarafından güdüme alınmak istenen Özel Harekât Polisinin bu ülke için verdiği gerçek mücadelesi ile o gece şehit düşen kahramanların gizemli geçmişlerine tanık olacaksınız. Bu kitabı okuduğunuzda en yakınınızın Özel Harekât Polisi olmasını isteyeceksiniz. 15 Temmuz gecesiyle ilgili birçok Fail-i Meçhul dosyasını aralayan Ali Bayram geçmişte soru işareti bulunan Susurluk ve Ergenekon’dan tutun, Hanefi Avcı dosyasını bile aralıyor. Kitap bugünlerde satışa çıktı. Çıktığı günden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaşan kitabın içinde ki konular, dosyalar ve isimlerle gündemi uzun bir süre meşgul edeceğe benziyor" ifadelerine yer verildi.