Karadeniz’in en uzun sahil şeridine sahip üçüncü ili olan Kastamonu’nun kıyı ilçelerinin yapısal sorunları ve çözüm önerileri, bölge belediye başkanları ve Türkiye su sporları yetkililerinin katılımıyla ilk kez ele alındı.
Kastamonu Dostluk Günleri kapsamında Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panelde Kastamonu kıyı ilçe belediye birliğinin kurulmasının gerekliliği ön plana çıkarken, İstanbul ve Kastamonu arasındaki iş birliğinin artmasının mecburiyeti vurgulandı. İstamonu Gazetesi öncülüğünde ve köşe yazarlarından Harun Ünlü’nün moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak katılan Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, sahil yolu açılmadan Kastamonu’nun gelişmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Daha sonra sırayla söz alan Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz ise, sorunların birliktelik sağlanarak çözümlenebileceğini dile getirdiler.
Öte yandan Türkiye Su Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ile Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili Nilüfer Sanvar da, yerel yönetimlerinde katkısı ile her türlü aktiviteye destek vereceklerini bildirdiler.