Kastamonuspor 1966’ın Beylerbeyispor’u yenerek ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanı Mahir Altıkulaç ve Kastamonuspor 1966 Teknik Direktörü Ahmet Duman, takımı ve taraftarı tebrik etti.
AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu halkının her şeye layık olduğunu belirterek, Kastamonuspor’un ligi şampiyonlukla tamamlayarak 2. Lig’e yükselmesini kutladı. Demir, “Kastamonu her şeyin en iyisine layık. Kastamonu’da güzel şeyler oluyor, takımımız önümüzdeki sene de inşallah şampiyon olur. Ben de 3 yıldır üst üste şampiyonluk yaşıyorum. Tuzlaspor’da başladık burayla devam etti. İnşallah bundan sonra bu takımın PTT 1. Lig’den Türkiye 1. Ligi’ne çıkmasına hep birlikte şahit oluruz. Ben başkanımı tekrar yürekten kutluyorum. Bu işi bu kadar sahiplenmesinden dolayı. Geçmiş zamanlarda yakalayamadığımız birlik beraberliği başkanımızla yakaladık, bu başarıyı zaten getiriyor. Bu birlik beraberlik bir sonraki sezon da başarıyı getirecek. Teknik direktörü, tüm oyuncuları, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Hedeflere yürümeye devam edeceğiz” dedi.
BAŞKAN BABAŞ’TAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Kastamonuspor 1966’ın şampiyon olmasının altında birlik ve beraberlik olduğunu söyledi. Ligi şampiyon olarak tamamlayan Kastamonuspor 1966 için statta pasta kesen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bundan sonraki hedeflerinin 2. Lig’de de şampiyon olmak olduğunu belirterek, “Bu bir ve beraber olmanın sonucudur. Bu bir Kastamonulu olma, beraber olma, coşkulu olma ve motivasyonlu olma işidir. Allah motivasyonumuzu, birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Her şeyde Kastamonu’nun başarılı olması temennimizdir” dedi.
Kastamonuspor’un bu noktaya gelmesinden emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Babaş, “Bunda emeği geçen başta oyuncularımızdan teknik kadromuza, yönetiminden başkanımıza herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yapılan iş bir Kastamonululuk ruhudur. Sporla beraber Kastamonu’nun tanıtılması da çok önemlidir. Biz her zaman sporla, kültürle, sanatla, çalışkanlığımızla, dürüstlüğümüzle öne çıkalım. Geçmişte sıkıntılar olmuştur, insanlar başaramamıştır. Ama bu bizim de başaramayacağımız anlamında gelmez. Bunu burada gördük. Bundan sonra ileriye bakacağız, Kastamonu’nun her şeyin en iyisine layık olduğunu göstereceğiz” diye konuştu.
Babaş, şöyle devam etti:
“Taraftarımıza çok teşekkür ediyorum gerçekten büyük bir ruhla, takımlarını desteklediler. Kastamonulu olduklarını gösterdiler ve Kastamonu ruhunu hem Türkiye’de hem de dünyaya duyurdular, duyurmaya da devam edecekler”
“ELEŞTİRİLERE CEVABI ŞAMPİYON OLARAK VERDİK”
Kastamonuspor 1966 Kulüp Başkanı Mahir Altıkulaç da, önemli bir başarıya imza attıklarını ifade ederek, eleştirilere en güzel cevabı şampiyon olarak verdiklerini kaydetti. Yaklaşık 50 yıllık bir özlemi Kastamonu’ya yaşattıklarını belirten Mahir Altıkulaç, şampiyonluğunun gurur abidesi olduğuna dikkat çekti. 50 yılık bir özlemi sonlandırdıkları için mutlu olduklarını dile getiren Altıkulaç, “Bugün kazanmış olduğumuz şampiyonluk ile ikinci lige çıkmış bulunuyoruz. Şampiyonluk hem bizim için hem de Kastamonu için bir gururdur. Bizlere her seferinde destek veren taraftarımıza, yönetimdeki arkadaşlarımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şampiyonluğumuz futbolcularımız, teknik heyetimiz ve yönetimimizle birlik ve beraberlik içerisinde ortaya çıktı. Bu yaşadığımız coşkunun devamının gelmesini temenni ediyoruz. Bundan sonra daha üst liglere çıkabilmemiz için her türlü birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Her şey Kastamonu için. Teknik heyetimizin ve futbolcularımızın bizlere güvenmesi bu şampiyonluğu getirdi. Ankara’dan, İstanbul’dan ve Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen taraftarlarımızla bu mutluluğu yaşadık ve daha nice mutlulukları yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“ELEŞTİRİLERE ŞAMPİYONLUK İLE CEVAP VERDİK”
Kurulduğu 1966 yılından 2016 yılına kadar geçen süreç içerisinde Kastamonsupor’un tarihinde inişler ve çıkışlar yaşandığında dikkat çeken Altıkulaç, “Kastamonuspor’umuzun kurulduğu günden bugüne kadar geçen süreç içerisinde yükselişler ve düşüşler meydana gelmiş. İki yıl önce biz amatör lige düşmüş bir takımı devraldık. Birlik ve beraberlik içerisinde bugünlere kadar geldik. Bizleri eleştirenler en güzel cevabımız aldığımız bu şampiyonluktur. Eleştirilere hiçbir zaman kulak asmadık. Eleştirilerle vakit harcamadık. Şampiyonluğumuzu Kastamonu halkına armağan ediyoruz. İnşallah diğer spor dallarında da şampiyonlukları beraber yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
“ŞAMPİYONLUĞUMUZU İKİ HAFTA KALA İLAN ETTİK”
Kastamonuspor 1966 Teknik Direktörü Ahmet Duman ise, Beylerbeyispor’u yenerek şampiyonluğu garantilediklerini ve 2. Lige yükseldiklerini kaydetti. 20 ay önce şampiyonluk parolasıyla yola çıktıklarını açıklayan Duman, “Arka arkaya bu yolda ikinci kez şampiyonluk yaşıyoruz. 2. Ligde de bu yolda yürüyeceğiz” dedi.
Kastamonu halkının 50 yıllık 2. Lig hasretini sona erdirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Duman, “Kastamonuspor 1966 artık 2. Lig takımı. Kastamonu’da yaşayan, başka illerde yaşayan Kastamonuluları sevindirdiğimiz için çok mutluyuz. Geçen yıl Kastamonuspor 1966 3. Lig yakışır demiştik. Kastamonuspor 1966 2. Lig’e de yakışır. Çok çalıştık, yorulduk. Stres dolu günler haftalar geçirdik ama başardık, gururluyuz” diye konuştu.