Özel sektörde yaşanan ara eleman sıkıntısını tekrar gündeme getiren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, insanların zihninde kamuda çalışma gibi bir algı olduğunu ifade ederek oluşan algının doğru olmadığını, özel sektörün eskiye oranla hem ekonomik açından hem de diğer açılardan daha güçlü olduğunu söyledi.
Kent Konseyi 13. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, konsey toplantısının sayısının daha da arttırılarak Kastamonu’yu yakından ilgilendiren konuların ısrarla gündemde tutulması gerektiğini ifade etti.
Kalkınma ajanslarının bir çatı altında toplanmasının gündem olduğunu ifade eden Selçuk Arslan, Batı Karadeniz Kalkınma Projesi (BAKAP) içerisine Kastamonu’nun da dahil edilmesi için daha fazla gayret sarf edilmesi gerektiğine işaret etti. Milletvekillerinin BAKAP için emek verdiğini belirten Arslan: “Vekillerimize destek amacıyla BAKAP diye isimlendirdiğimiz bu projeyi hep beraber canlandıralım. Çünkü bu proje Batı Karadeniz için çok önemli. Ayrıca ormancılık, tarım ve hayvancılık ile madencilik sektörünün daha da gelişmesi için ulaşımın daha da geliştirilmesi gerekiyor. Karayollarının imkânları eskiye oranla düzeldi. Ilgaz Tüneli’nin açılmasıyla yol kat edeceğimizi düşünüyoruz. İlçelerle ilgili yol sorunları yıllardan beri devam ediyor. Ulaşım konusunda özellikle Tosya’nın büyük beklentisi var. Ulaşım sıkıntısı sahil ilçelerimizde daha fazla hissediliyor” dedi.
Meslek okulları konusunda yıllardır yaşana sorunun çözülemediğine dikkat çeken Arslan, sorunun temel kaynağının istihdam garantili görüldüğü için herkesin kamuya yönelmesinden kaynaklandığını, bu anlayışın terk edilmesi gerektiğini, özel sektörün her anlamda eskiye oranla daha güçlü olduğunu vurguladı.