Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir yeri bulunan Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ)’ni güçlendirmek ve yaygılaştırmak üzere toplanan KÜSİ Çalışma Grubu, bu yıl ki dördüncü koordinasyon toplantısını SFC’de gerçekleştirdi.
Daha önce DORTEK, Kastamonu Entegre ve Taşköprü Ekol Kontraplak fabrikalarında bir araya gelen çalışma grubunun SFC’deki son toplantısına kamu, üniversite ve sanayi kesiminden yetkililer katıldı. Programın açılışında konuşan SFC Entegre Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, “SFC ailesi olarak KÜSİ koordinasyon toplantılarının ikincisine ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Sizleri burada görmekten dolayı mutluyuz” dedi.
Fabrika çalışmalarından kısaca söz eden Gülamoğlu, en büyük beklentilerinin orman ve orman ürünlerine dayalı bir AR-GE merkezi oluşturmak olduğunu söyledi. Gülamoğlu, bu doğrultuda yapılacak her türlü çalışmalara SFC ailesi olarak tam destek vereceklerinin de altını çizdi.
Gülamoğlu’nun konuşmasının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel söz aldı. Ev sahipliğinden dolayı SFC ailesine teşekkür eden Açıkel, “Bu çalışmamız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü himayelerinde yürütülüyor. İllerimizde Vali Yardımcıları başkanlığında Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grupları oluşturuldu. Bakanlığımız bu anlamda ilimizde belli bir standardı yakalamış firmaları bizlere bildirdi. Her ay bir kurumu ziyaret ederek, sanayicilerimizin devletimizden ve üniversitelerimizden beklentileri neler, sıkıntıları neler, AR-GE çalışmaları var mı, yeni teknolojilere açık mı bunları belirliyoruz” diye konuştu.
KÜSİ Çalışma Grubu, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetlerini yürütüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklama ile KÜSİ’nin hedefinden bahsetmişti.
KÜSİ çalışmalarının yansımalarının Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında etken rol oynayacağının altını çizen Ar, KÜSİ çalışmalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesi için çalışma grubu üye sayısını 96’ya çıkardıklarını söyledi. Ar: “Bu vesileyle, bazı illerde birden fazla olmak üzere Türkiye’deki bütün illerde kamu-üniversite-sanayi işbirliği için çalışan öğretim üyelerimizi görevlendirdik ve onlarla birlikte çalışmalarımızı gerçekleştirmeye çaba gösteriyoruz” dedi.