AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’in amcası Yakup Demir, memleketi Cide’de toprağa verildi.
Diyabet hastası olan ve bir süredir bu hastalıkla mücadele eden işadamı aynı zamanda AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’in amcacı Yakup Demir, İstanbul’da kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybetti.
Yakup Demir’in cenazesi, İstanbul’dan Cide’ye getirilerek Denizkonak köyünde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
Cenazeye Vali Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Kamu Hastanesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, işadamı Hayati Hamzaoglu, Cide Kaymakamı Fatih Demir, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, CHP Cide İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy, AK Parti Cide İlçe Başkanı Hüseyin Ergün ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş müdürü, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Cide Müftüsü Adem Yıldız’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası işadamı Yakup Demir, gözyaşları arasında Cide Denizkonak köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.