Kastamonu Üniversitesi Kültür Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi öğretim elemanlarının eserlerinin yer aldığı karma serginin açılışı yapıldı.
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde açılan sergiye Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Serginin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, şunları kaydetti: “Üniversitemizin kuruluşunun 10. Yıl faaliyetleri kapsamında organize edilen ve değerli akademisyenlerin emeklerini göreceğimiz sergiye hoş geldiniz. Sanat birinci derecede ehemmiyetli bir alandır. Eseri ortaya koyanlardan ziyade, eseri görene hitap eder. İnşallah daha nice güzel eserleri sergileyeceğimiz programlarda beraber oluruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim”
Sergide 23 öğretim elemanı tarafından ortaya konan 14 resim, 15 geleneksel Türk Sanatları, 2 heykel, 3 seramik ve 4 grafik eser sergilendi.